Poznati Varaždinac Alen Runac HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije

D.P., M.P. | 27.2.2017. u 18:16h | Objavljeno u Aktualno

Alen Runac, aktualni predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, bit će HDZ-ov kandidat za župana Varaždinske županije na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. 

Odlučeno je to jednoglasno na večerašnjoj sjednici predsjedništva Županijske organizacije HDZ-a.

DSC 7288

- Drago mi je što je donijeta takva odluka i drago mi je što su prepoznali moj dosadašnji rad i rezultate. Odmah krećemo u akciju. Dva su Varaždinca kandidati na lokalnim izborima, jedan za gradonačelnika, drugi za župana i veseli me što će dva varaždinska dečka krenuti u akciju - kratko je rekao Runac.

Premda još nije određeno tko će Runcu biti kandidati za zamjenike, to će biti poznato uskoro.

- Zalagat ćemo se da ono što obećamo i ispunimo, a ne kao prethodnici koji su svašta obećavali, a u dva mandata balirani otpad još uvijek stoji na ulazu u Varaždin. Pokušat ćemo iskoristiti vertikalu koju imamo prema državnom vrhu i nadamo se toj pomoći. Sve ćemo napraviti da Varaždin konačno zablista - poručio je Runac. 

DSC 7273

Osim problema baliranog otpada, Runac se kritički osvrnuo i na trenutnu situaciju u gradu Varaždinu.

- Treba pokrenuti grad, grad je blokiran, ništa se ne događa, i u čitavom se Varaždinu stvara negativno raspoloženje. To vjerojatno zato jer se godinama ništa nije radilo - zaključio je HDZ-ov kandidat za župana.

Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, također je nazočio večerašnjoj konferenciji za novinare.

DSC 7261

- Razlog mog posjeta je priprema HDZ-a za lokalne izbore. Ovdje sam razgovarao s predsjedništvom Županijske organizacije, sada imamo ŽO, i predsjedništvo ŽO donijelo je jednoglasnu odluku da kandidat za župana bude magistar Alen Runac te ćemo odluku sada predstaviti županijskom odboru. On je predsjednik Zajednice sportskih udruga, privatni poduzetnik, branitelj, i dobio je jednoglasnu potporu predsjedništva ŽO - rekao je Jandroković.

Uvjeren je da je HDZ dobio dobrog kandidata za župana.

- Vjerujem da će HDZ ostvariti izvrstan rezultat u Varaždinskoj županiji, a podupiremo i Damira Habijana kao kandidata za varaždinskog gradonačelnika. Vjerujem da smo odabrali ljude koji će dobro predstavljati stranku i HDZ će na ovim izborima biti stranka bez koje se neće moći formirati vlast ni u Gradskom vijeću ni u Županijskoj skupštini - napomenuo je Jandroković.

DSC 7304

Označeno u