Patafta: Kišić i Čehok su stvorili probleme za grad, a sada ga žele voditi

| 17.5.2017. u 12:56h | Objavljeno u Aktualno

- Kada smo se pojavili na političkoj sceni, mnogima smo bili iznenađenje. A zašto smo se uopće pojavili? Pa zato što su ljudi su vladali proteklih godina bili loši i posljednjih pet, šest godina iza vladajućih struktura nije ostalo ništa pa smo bili prisiljeni izaći i reći da možemo bolje - kazao je Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika građanske inicijative Liga za Varaždin na današnjoj tematskoj konferenciji za novinare pod nazivom “Grad Varaždin - grad propuštenih prilika”.

Sevšek je podsjetio na brojne projekte koji su bili najavljivani, a nikad realizirani i koji su izazvali i velike materijalne štete.

- To su primjerice bale, Tehnološki park 2, preseljenje FOI-a, izgradnja vrtića, izgradnja i obnova škola, Aglomeracija, POS stanogradnja i tako dalje - kazao je Sevšek te dodao kako on neće o tim projektima govoriti već upozoriti na činjenicu da grad Varaždin postane i grad propuštene prilike i po pitanju izbora koji slijede.

Sevšek: Čehok se nije smio kandidirati

Sevšek je zatim podsjetio kako je bale počeo skupljati Ivan Čehok 2005. godine, što je bilo nezakonito i ilegalno.

- Dakle Ivan Čehok po toj osnovi nije napravio ništa, a danas se opet pojavljuje kao kandidat za gradonačelnika - kazao je Sevšek koji smatra kako se Čehok nikako nije smio kandidirati zbog naslijeđa koje je ostavio građanima.

- Nakon toga došao je Habuš koji posljednjih šest godina nije napravio ništa osim štete. Sada se pak događa to da ista politika koja je postavila Habuša, postavlja kao kandidata gospodina Kišića koji ne zna probleme građana Varaždina, jer je tek nedavno došao ovdje - kazao je Sevšek koji smatra kako je nerazumno to što je Kišić kandidat za gradonačelnika.

- On ne zna što se ovdje događa, sa sumnjam da bi znao na kojoj strani svijeta je Ivanec - kazao je Sevšek koji smatra kako je to što je Kišić pristao na kandidaturu bilo uistinu drsko.

Sevšek je izrazio nadu kako navedeni kandidati neće preuzeti vodstvo grada kako Varaždin ne bi još jednom postao grad propuštene prilike i to za najmanje naredne četiri godine.

Patafta se pita gdje se skriva Habuš

Na Sevšeka se nadovezao i kandidat za njegovog zamjenika Davor Patafta. On je kazao kako smatra da je u kampanji bilo premalo sučeljavanja i izravne konfrontacije i to iz razloga jer protukandidati nisu na to pristajali.

Patafta je također uputio kritike Ivanu Čehoku i Alenu Kišiću.

- U jednom modernom svijetu, u Europi, ako netko 2005. Godine na vodozaštitno područje i arheološki lokalitet odbaci tisuće tona otpada on više ne sudjeluje u javnom životu tog grada. To bi bila moderna Europa, no kod nas tako nije - kazao je Patafta te dodao kako je Čehok ipak pokušao riješiti problem, no na krivi način.

- Nakon toga dolazi ekipa koja donosi nove ideje i nove troškove i danas imate tužbu 80 milijuna kuna zbog tih novih projekata. I sad imate jednog gospodina Kišića koji je s njima to sve skupa radio i sad se on uključuje u utrku za čelnu poziciju u gradu - ukazao je Patafta koji se zapitao i gdje je danas bivši gradonačelnik Goran Habuš.

- Njega su svi skrili u neku mišju rupicu. Kišić o njemu uopće ne govori i tako i priznaje da je to bio katastrofa gradonačelnik - smatra Patafta koji ukazuje kako je Goran Habuš, između ostalog i nasljeđe Ivana Čehoka.

- I sada se njih dvojica kandidiraju, a stvorili su i probleme i gospodina Habuša - zaključio je.

Zamjenica za gradonačelnicu Vlade Sevšeka Dubravka Lekić prokomentirala je sučeljavanje kandidata koje su u Kinu Gaj organizirale Varaždinske vijesti. Kazala je kako je bila zgrožena izjavama kandidata.

"Dva različita svijeta"

- Mi smo kao dva svijeta. Jedan smo mi poduzetnici koji moramo stvoriti prihode i napuniti proračun, a s druge strane su političari koji se konfrontiraju oko stvari koje su bezvezne. Kada smo govorili o vrtićima bila sam zaprepaštena da oni uopće ne znaju da postoji sufinanciranje kroz EU projekte, sufinanciranje prehrane i da to već dvije godine određeni gradovi i institucije koriste - kazala je Dubravka Lekić.

Istaknula je i kako je sramotno da Alen Kišić u svojem četverogodišnjem mandatu kao dožupan za društvene djelatnosti nikad nije posjetio njezinu tvrtku koja se bavi zdravstvenim turizmom, smještajem starijih osoba s kapacitetom od 650 mjesta.

- On je očito nezainteresiran za svoj posao, odgovorno tvrdim, a sada se kandidira za gradonačelnika - kazala je Lekić.