Održana Osnivačka skupština Interesnog odbora umirovljenika Reformista Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 31.5.2018. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

U Društvenom domu u Jalkovcu jučer je održana Osnivačka skupština Interesnog odbora umirovljenika Reformista Varaždinske županije.

Osnivačkoj skupštini na razini županije prethodile su osnivačke skupštine timova interesnih odbora umirovljenika, pa su tako osnovani Interesni odbor Sjever, Jug, Istok i Zapad u koje spadaju općinske i gradske organizacije prema svom geografskom položaju. Također, prvi je osnovan Interesni odbor umirovljenika Gradske organizacije Varaždin koji već duže vrijeme aktivno djeluje na području grada Varaždina.

Prisutno je bilo 121 delegata s područja Varaždinske županije, a za predsjednika Interesnog odbora umirovljenika Varaždinske županije jednoglasno je izabran Vladimir Kozjak, dok su za potpredsjednike izabrani Mira Letić i Đuro Petrišić.

Okupljene umirovljenike uvodno je pozdravio potpredsjednik Županijske organizacije i županijski vijećnik Nenad Koščak i pritom im u ime Reformista zahvalio na trudu i doprinosu u svim dosadašnjim aktivnostima i kampanjama.

Vladimir Kozjak, novoizabrani predsjednik osvrnuo se na program Reformista za lokalne izbore koji kako je istaknuo od 12 točaka, četiri se odnose direktno na umirovljenike, a još toliko indirektno.

- Program Interesnog odbora umirovljenika neće biti samo strategija na papiru. Aktivno ćemo predlagati naše ideje i rješenja za brojna pitanja koja su važna za nas umirovljenike i vjerujem kako ćemo imati svu podršku vrha naše stranke i županijskog vodstva – naglasio je Kozjak.

Varaždinska županija dolaskom župana Radimira Čačića po prvi je puta osnovala Savjet za umirovljenike i starije osobe.

Prilikom predstavljanja programa istaknuli su kako se u njemu nalaze i savjetovanja, seminari, radionice za umirovljenike, organizacija savjetodavnih pravnih pomoći kao i sportske i humanitarne aktivnosti.

Potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI Natalija Martinčević naglasila je kako su Reformisti jedina stranka koja je prepoznala potrebu osnivanja Interesnog odbora umirovljenika.

- Kompletna obnova Opće bolnice Varaždin, izgradnja Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama, palijativnog centra u Novom Marofu, obnova i dogradnja Doma za starije i nemoćne kao i obnova domova zdravlja diljem Županije važni su za kvalitetniju zdravstvenu uslugu za sve građane, a posebno za naše umirovljenike – naglasila je Martinčević.

Martinčević je pozvala sve umirovljenike da predlažu ideje, da se aktivno svojim sugestijama uključe u rad Interesnog odbora.

- Vi ste ti koji bolje vidite i osjetite vaše potrebe, a mi ćemo vam pružiti svu moguću podršku da ih i realizirate – za kraj je naglasila potpredsjednica Reformista.

Osnivačka skupština završila je prigodnim druženjem.

Osim brojnih umirovljenika svoju podršku jučer u Jalkovcu iskazali su i potpredsjednik Županijske organizacije Krunoslav Blaži, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i predsjednik mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i gradski vijećnik Darko Detelj, županijski vijećnici Davor Golub i Mihael Liber i predsjednica Interesnog odbora žena Valerija Paljak.

Označeno u