Natalija Martinčević Foto: VV arhiva

Odgovor iz Županije: N. Martinčević Turističkom zajednicom predsjeda po ovlastima župana

Varaždinske vijesti | 21.1.2019. u 10:53h | Objavljeno u Aktualno

Iz Varaždinske županije reagirali su na navode Zlatana Mošmondora, županijskog vijećnika HNS-a, koji je županu uputio pitanje krši li svjesno Zakon o turističkim zajednicama ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja kao predsjednica županijske Turističke zajednice.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Odlukom od 4. rujna 2017. godine župan Radimir Čačić je posebnoj savjetnici Nataliji Martinčević dao ovlasti obavljanja dužnosti predsjedanja Skupštinom Turističke zajednice Varaždinske županije, Vijećem Turističke zajednice, te ovlasti donošenja odluka i operativnog vođenja TZ-a. Potpuno je jasno da je zakonom određeno da u svim županijama predsjednik može biti samo župan, pri čemu je na temelju odluke župana Čačića u TZ-u Varaždinske županije komunicirano na način predsjedanja po ovlastima.

Ono što bi HNS trebalo zaista zabrinjavati jest činjenica da je za vrijeme prvog mandata župana Čačića Varaždinska županija bila prva po ostvarenom broju noćenja među pet sjevernih, kontinentalnih županija, a da bi se nakon 8 godina mandata HNS-a i župana Štromara srozala na predzadnje mjesto. U tom razdoblju Varaždinsku županiju prestigle su gotovo sve županije u okruženju, čiji je broj noćenja kontinuirano rastao, dok je u Varaždinskoj županiji broj noćenja u odnosu na 2006. godinu padao.

U svega godinu i pol mandata ove županijske vlasti u Turističkoj zajednici Varaždinske županije pod predsjedanjem po ovlastima Natalije Martinčević ostvareni su rekordni pomaci, odnosno rast broja noćenja od visokih 19,47 %. Stoga smo od HNS-a očekivali da će na konferenciji za medije uputiti čestitke za takav rad i takve rezultate, odnosno baviti se sadržajem."