Obilježavanju Međunarodnog dana volontera u Ludbregu nazočio i Davor Bernardić

V.V. | 6.12.2017. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Međunarodni dan volontera se, prema odluci Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1985. godine, svake godine obilježava 5. prosinca.

Njegov je cilj povećanje vidljivosti volonterskog rada i volonterskih aktivnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i upoznavanju šire javnosti s dobrobiti i vrijednostima volontiranja za društvo te s primjerima pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

Grad Ludbreg u suradnji s Udrugom umirovljenika ludbreške regije, ali i drugim udrugama i ustanovama nastoji unaprijediti položaj starijih osoba u društvu. Brojne aktivnosti provode se u Međugeneracijskom centru čiji je cilj upravo spojiti generacije. I sve to održava se upravo kroz volonterizam, odnosno dobru volju i strpljenje sudionika lokalne zajednice.

Ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog dana volontera u Ludbregu nazočio je i saborski zastupnik Davor Bernardić (SDP).

IMG 20171205 161542 800x600

- Drago mi je što sam ovdje s ljudima koji su spremni odricati se da bi pomogli drugima. Volontiranje je najbolji način za pomoći svojoj zajednici, svojim susjedima i svojim prijateljima. Ako postignemo da je jednoj osobi bolje, cijelom društvu će biti bolje. Ususret blagdanima darujmo jedni drugima barem osmijeh - ne košta ništa, a nekome može puno značiti. - rekao je Bernardić.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić podsjetio je kako je Međugeneracijski centar Ludbreg mjesto koje spaja mlade i starije Ludbrežane, mjesto prijenosa znanja, odnosno iskustva i životnih vrijednosti starijih prema mlađima. I mjesto gdje volonterstvo dolazi do punog izražaja.

- Volontiranje nam daje mogućnost da na život gledamo s više različitih perspektiva, jer se samim činom volontiranja koncentriramo i usmjeravamo na druge umjesto na same sebe, stavljamo potrebe drugih ljudi ispred svojih i svojim radom i djelovanjem pomažemo onima oko sebe, ali i cjelokupnoj zajednici. - rekao je gradonačelnik Bilić.

Označeno u