NL Ivana Čehoka: SDP je izrekao niz neistina i kleveta oko POS izgradnje i kupnje zemljišta

Varaždinske vijesti | 22.7.2019. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

- SDP je na tiskovnoj konferenciji izrekao niz neistina i kleveta oko POS izgradnje i kupnje zemljišta u Vilka Novaka kako bi prikrio notornu činjenicu da je upravo SDP u koaliciji s Goranom Habušem, mimo odluka Gradskoga vijeća i preuzetih obveza, odbio plaćati ugovorne obveze, započeo sudske procese što su sada, na žalost, završili sa velikim financijskim obvezama za Grad Varaždin, poručili su iz Nezavisne liste Ivana Čehoka.

Nevjerojatna je činjenica, kako dodaju, da su Habuš i SDP čak pokrenuli sudski spor i protiv Ministarstva financija, žaleći se Upravnom sudu, znajući da su dužni plaćati obveze po POS-u iz 2012.

- Moramo još jednom podsjetiti da najveći financijski iznosi šest godina SDP-ove vlasti nisu bili usmjereni na gospodarstvo, infrastrukturu, obrazovanje ili sport, nego, naprotiv, na plaćanje ogromnih odvjetničkih troškova. Preko 7 milijuna kuna SDP i Habuš platili su odvjetnike koji nijedan spor nisu dovršili do kraja presudom u korist grada Varaždina, naprotiv, ili su sporovi po reviziji vraćeni na početak ili ih je Grad izgubio, ukazuju u NL.
Kako napominju, iznos financijskih davanja penje se na vrtoglavih 10 milijuna kuna, pridodaju li se i ogromni troškovi odvjetnika i sudskih tužbi u koje su uvučene gradske ustanove i gradske tvrtke, pri čemu posebno ukazuju i to da se međusobno sudski spore čak i dvije gradske tvrtke!

- Umjesto da su plaćali nesporne obveze, upravo zahvaljujući SDP-u, kako se vidi iz zapisnika sa sjednica Gradskoga odbora, gradski su dužnosnici odbijali razgovarati i nagoditi se za te obveze te su tako Grad doveli do rizičnih i neizvjesnih sporova koji sada dolaze na naplatu. Ne treba spominjati i već notornu činjenicu da, uz sve te velike sudske sporove i troškove odvjetnika, SDP je sudjelovao u vlasti koja je imala rekordan broj zaposlenih u gradskoj administraciji, što je sada naša vlast uspjela smanjiti na razumnu mjeru te sa manjim brojem zaposlenika vodi dvostruko više projekata plaćenih iz proračuna kao i iz EU fondova, ukazuju u NL-u, dodajući da su nastavili POS i nastavit će ga dalje jer je „najbolji način rješavanja stambenoga pitanja mladih ljudi kao i deficitarnih kadrova pa je stoga nužno sada pronaći način da se POS Vilka Novaka financijski uklopi u načela POS izgradnje i na taj način izađe iz ove nezavidne situacije u koju na s je doveo upravo SDP zajedno sa Habušem“.

Označeno u