Na sastanak sa Štromarom došli Makar i Batinić, Stričak i Habek se ispričali Foto: Varaždinska županija

Na sastanak sa Štromarom došli Makar i Batinić, Stričak i Habek se ispričali

I.D./Varaždinske vijesti | 5.10.2016. u 14:02h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je sastanak župana Predraga Štromara i njegovih zamjenika Alena Kišića te Alana Košića sa saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije.

Iako su na sastanak bili pozvani svi novoizabrani zastupnici, odazvali su se samo Božica Makar i Milorad Batinić. Iz Županije dodaju da su se Anđelko Stričak i Mario Habek ispričali.

Štromar je upoznao prisutne novoizabrane zastupnike s problematikom financiranja prijevoza učenika srednjih škola, sufinanciranjem troškova najamnina za školske objekte izgrađene po JPP-u, a govorilo se i o prijedlogu novog Zakona o regionalnome razvoju te o raspolaganju državnom imovinom putem Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Zahvalio je zastupnicima koji su došli na sastanak te, kako je rekao, iskazali interes i volju za međusobnu suradnju i komunikaciju na projektima od interesa za Varaždinsku županiju.

- Novoizabrani zastupnici će uskoro prisegnuti u Saboru te će imati zadatak i odgovornost braniti i štititi interese građana. Nadam se da će se zastupnici s našeg područja truditi i zalagati da se projekti od interesa za našu županiju ostvare. Voljeli bismo da se što prije donese novi Zakon o regionalnom razvoju jer postojeći treba unaprijediti. Naime, problem koji je ostao neriješen i nakon donošenja zakona jest vezivanje poticajnih mjera za regionalni razvoj uz geostrateški položaj jedinica. Nepovoljniji geostrateški položaj pojedinih JLS u odnosu na druge kontinuirano vodi padu prihoda jedinica – naglasio je Štromar te dodao da bi se usvajanjem novog zakona stvorili uvjeti za smanjenje razlika u stupnju razvijenosti jedinica lokalne samouprave uslijed različitog geostrateškog položaja.

- Također, vjerujem da će se što prije oformiti Vlada kako bi se donijela Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika srednjih škola od početka sljedeće kalendarske godine – zaključio je Štromar.

Sastanku su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Vlasta Zuber.