Mošmondor: Krši li župan zakon svjesno ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja? Foto: Varaždinske vijesti

Mošmondor: Krši li župan zakon svjesno ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja?

I.D./Varaždinske vijesti | 21.1.2019. u 10:12h | Objavljeno u Aktualno

- U posljednje vrijeme putem medija su prezentirane su razne aktivnosti Turističke zajednice Varaždinske županije, mnoge se i najavljuju, a teško je ne primijetiti da sve aktivnosti promovira "predsjednica" Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević. Moje vijećničko pitanje, koje i pismeno poslano županu, glasi: Župane, kršite li zakon svjesno ili uz savjet Vaše posebne savjetnice, ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Zlatan Mošmondor, županijski vijećnik HNS-a i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije.

- Naime, u članku 18., stavku 2. Zakona o turističkim zajednicama piše "Dužnost predsjednika turističke zajednice općine ili grada i županije obnaša općinski načelnik ili gradonačelnik, odnosno župan ovisno o jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave za područje koje je turistička zajednica osnovana". U članku 29. Statuta Turističke zajednice Varaždinske županije piše "Predsjednik Zajednice saziva i predsjeda sjednici Turističkog vijeća. U slučaju odsutnosti, odnosno spriječenosti predsjednika, sjednici vijeća predsjedava Zamjenik predsjednika kojeg odredi predsjednik Zajednice i koji za svoj rad odgovara predsjedniku Zajednice",, dok u članku 36. Statuta piše "Dužnost predsjednika Zajednice obnaša župan Varaždinske županije" - obrazložio je Mošmondor svoje pitanje.

Dodao je da je do prosinca 2018. godine bio član Nadzornog odbora Turističke zajednice Varaždinske županije te da nikakav dopis o imenovanju N. Martinčević nisu dobili.

- Je li odluka donesena ili se samo lažno predstavlja, ne možemo utvrditi, zato smo uputili pitanje županu i odgovor očekujemo najkasnije na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. A lažnim predstavljanjem mogu se baviti druge institucije, koliko mi je poznato, to je kazneno djelo. Stoga moje pitanje županu glasi: da li svjesno kršite zakon ili uz savjet Vaše posebne savjetnice ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja? - zaključio je Mošmondor.

Na novinarsko pitanje zašto se do sada čekalo s ovim pitanjem, glasnogovornik HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić rekao je da HNS "zadržava pravo političke odluke u kojem će trenutku postaviti određeno pitanje, a političkom odlukom odlučeno je da je ovo najpogodniji termin".