Milanović: Imamo 64 potpisa za raspuštanje Sabora Foto: VV arhiva

Milanović: Imamo 64 potpisa za raspuštanje Sabora

VV/Index.hr | 10.6.2016. u 14:39h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo je trenutak istine, znat ćemo tko ima kakve motive u idućih nekoliko dana. 70 posto građana i više je za izbore i tu volju treba poštivati zbog interesa naroda, ali i države. Imat ćemo i više nego dovoljno potpisa. Vidjet ćemo hoće li Most dopustiti da im i dalje čerupaju ljude - izjavio je danas Zoran Milanović (SDP), piše Index.hr.

- Vidjeli smo kako se HDZ-ovci ponašaju, 2011. godine, sa svojim pipicma u represivnom aparatu, koji su upotrijebili protiv opozicijskih prvaka, Obersnela i Mrsića - kaže Milanović dodavši da imaju i više nego dovoljno potpisa za raspuštanje Sabora.

- Računam na više od 64 zastpunika, a Mostom je preko 76 i što je zlo u tome? Da idemo na izbore? Odluka MOST-a je pitanje njihove savjesti i odgovornosti. Vidimo kako se HDZ-ovci ponašaju. Potpisali su svi SDP-ovci i HNS-ovci, računamo da ćemo imati više nego dovoljno glasova. Oni koji nisu potpisali potpisat će sad u roku od pola sata. Računamo na više od 64 potpisa, i računamo s MOST-om i da se ide na izbore što prije. Naveo sam deveti mjesec kao zadnji rok, ali neodgovorno je ljude razvlačit kao laboratorijske miševe. Ima zasptunoka koji znaju da će im biti teško povratiti mandat u Saboru, kao što su trojica odlikaša iz Mosta. Oni ne mogu u Sabor i učinit će sve da se zubićima drže za saborske stolice - rekao je Milanović te dodao kako je vrijeme da se država prestane sramotiti.