Matija Posavec: U Međimurskoj županiji nema koalicije HNS-HDZ

| 10.6.2017. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

- Ono što želim vrlo jasno reći je da je jedno nacionalna politika a drugo županijska - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec na današnjem otvaranju 19. Međunarodnog sajma poduzetništva “MESAP 2017”.

- U ovih nekoliko dana bilo je turbulentnih događanja, međutim ja sam prije nekoliko godina preuzeo funkciju predsjednika Središnjeg odbora stranke i moram se držati pravila i odluka koje su na tim stranačkim tijelima donesene bez obzira slagao se ja s njim ili glasao za njih. Nacionalna politika nema nikakve veze sa županijskom politikom - objasnio je župan, te naveo da u Međimurskoj županiji koalicije među HNS-a i HDZ-a nema.

- U Županijskom skupštini ponuđena je suradnja SDP-u kojemu smo ponudili funkciju predsjednika Županijske skupštine i ako SDP prihvati funkciju, tada ćemo formirati vlast u skupštini -

Na pitanje misli li da se Predrag Štromar “uhljebio” Posavec je rekao je ovo nacionalna politika u kojoj je on sudjelovao sukladno svojoj funkciji, no da njegov stav, mišljenje i glas, jednako kao i stav, mišljenje i glas članova Županijske organizacije nije bio presudan i nije imao nikakvoga utjecaja.

Dodao je da se protivi bilo kakvom izbacivanju iz stranke pogotovo kad se radi o takvoj situaciji, te da se članovi neće formalno izbacivati uz stranke, osim ako sami ne odu.

Kako komentira navode da je HNS zapravo prevario svoje birače, Posavec je rekao da u Međimurju nema prevare birača.
- Ja funkcioniram kao župan Međimurske županije i kao takav ne mogu i nemam utjecaj na nacionalnoj razini. U Zagrebu sam bio iz jednostavnog razloga, a to je zato što je predsjednik dao ostavku i njegova potpredsjednica je izašla iz stranke i nema je. Stranka funkcionira na zamjeni po predsjedniku stranke i na predsjedniku Središnjeg odbora a to sam u ovom slučaju ja - rekao je župan.

- Ako ću procijeniti da je pametno izaći iz stranke, izaći su. Meni stranka niti šteti niti pomaže u smislu političkih rezultata. Prvenstveno gledam interese Međimurja, ostajem župan i odbio sam sve pozicije koje su mi nudile da uđem u Vladu. U Međimurju nema koalicije s HDZ-om i ne znam o kakvoj prevari birača bi se moglo govoriti ako gledamo Međimursku županiju. Bit će poštivani legitimni rezultati lokalnih izbora - naveo je župan Posavec

Označeno u