Mladi profesor informatike Matija Lisičak kandidat za načelnika u Općini Sveti Ilija

Varaždinske vijesti | 22.3.2017. u 09:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Matija Lisičak ide u utrku za načelnika Općine Sveti Ilija i to kao kandidat nezavisne liste.

- Ovo je za mene velika životna odluka, ali i odgovornost. Dugo sam razmišljao o kandidaturi, a u konačnoj odluci prevagnula je velika želja da se ubuduće Općina ravnomjerno razvija. Mislim da sva naselja u Općini Sveti Ilija zaslužuju jednaki tretman, a moja misao vodilja je da su svi mještani jednako bitni, bez obzira žive li u Svetom Iliji, Beletincu, Doljanu, Tomaševcu Biškupečkom, Seketinu, Krušljevcu, Žigrovcu ili Križancu – rekao je Lisičak.

Kaže da ga podržava tim mladih ljudi koji mogu i žele Općinu Sveti Ilija razvijati te svim mještanima osigurati bolje uvjete života.

- U kandidaturu idem kao kandidat nezavinske liste, ali sam otvoren za razgovore s političkim opcijama s kojima dijelim jednake stavove. Politikanstvo i osobni interesi me ne zanimaju, mislim da toga ima i previše na političkoj sceni, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj. Zanimaju me isključivo ideje i projekti koji mogu svim mještanima Općine Sveti Ilija osigurati bolji život – kaže.

Inače, rođen je 1984. godine, živi u Svetom Iliji, a po struci je magistar informatike. Taj svestrani mladi profesor informatike radi u Gospodarskoj školi Varaždin i u Srednjoj školi Novi Marof. U slobodno vrijeme bavi se aviomodelarstvom te je predsjednik Modelarskog centra Varaždin. U Modelarskom centru vodi tečaj aviomodelarstva te trenutno radi na replici modela aviona Slavoljuba Penkale kojem je raspon krila 5 metara. Voli tehnologiju i prati najnovije trendove te je samostalno ugradio električni pogon u običan automobil. Izradio je i CNC i 3D printer koji mu uvelike pomažu u dizajnu i konstruiranju određenih tehnoloških rješenja i koncepta u području njegovog interesa.