Andreja Ptiček na čelu Općinskog vijeća tri je godine

Maruševečki HSS i HDZ traži smjenu SDP-ove predsjednice Općinskog vijeća

M.P./Varaždinske vijesti | 11.3.2016. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

Osmorica vijećnika Općinskog vijeća Općine Maruševec s krajem veljače dalo je prijedlog za donošenje odluke o razrješenju Andreje Ptiček (SDP) s dužnosti predsjednice Općinskog vijeća.

Kako su vijećnici naveli u prijedlogu, Ptiček je za predsjednicu imenovana iz razloga da na toj funkciji pomogne u realizaciji projekata Općine Maruševec putem koordinacije u nadležnim ministarstvima.

- Budući da se vladajuća struktura u Hrvatskoj promijenila, a došlo je i do novog preustroja vijećnika u Općinskom vijeću, predlažemo da se Ptiček razriješi s ove dužnosti i da se provede izbor novog predsjednika Općinskog vijeća - navodi se u prijedlogu kojeg potpisuju vijećnici HSS-a Josip Vrbanec, Marijan Fatiga, Branko Đurkas, Dragutin Putar-Matuza, Tomislav Šagi, HDZ-ovi Vladimir Kolarić i Dragutin Kišić te nezavisni Vjekoslav Bahun. Ujedno predlažu da se njihov prijedlog uvrsti na dnevni red iduće sjednice vijeća.

Ptiček, zgrožena ovim obrazloženjem, u dopisu medijima napomenula je da na njen rad u tri godine nije bilo nijedne primjedbe već samo pohvale, čak i od oporbe i nezavisnih vijećnika premda je trebalo vremena da ju neki od vijećnika počnu uvažavati jer je mlada i jer je žena.

- Ovim prijedlogom i otvorenom političkom trgovinom, kao i kontinuiranim političkim pritiscima, HDZ-a, kojemu se priključio HSS i nezavisni vijećnik Vjekoslav Bahun, još su jednom pokazali da ne vladaju elementarnim poznavanjem zakona, Statuta i Poslovnika, već se vode isključivo osobnim interesima koje imaju od obnašanja funkcije vijećnika. Zaista nisam znala da sam izabrana za predsjednicu Vijeća da koordiniram u nadležnim ministarstvima, obzirom da je to nadležnost izvršne vlasti, odnosno načelnika što kolege očito ne znaju. No, s druge strane zahvaljujem im na ukazanom povjerenju što su prepoznali znanje i sposobnost da obavljam posao načelnika, jer očigledno je da smatraju da on ne radi dobro svoj posao, ali bez HSS-a ne mogu na lokalne izbore, te potaknuti svojim lošim rezultatima u Općini na svim dosadašnjim izborima, odlučili se na još jedno političko trgovanje bez ikakvih argumenata, a za novog predsjednika dogovoren je Dragutin Kišić - navodi Ptiček.

Po njoj je jedino logično objašnjenje da u njoj vide oštru konkurenciju i potencijalnu prijetnju na predstojećim lokalnim izborima.

- Počeli su spletkama pripremati teren jer rezultata, kao ni kvalitetnih kandidata, ali ni hrabrosti za kandidiranje kao i svih ovih godina, nemaju. Naime, razočarani činjenicom što su ostali i bez zamjenika načelnika koji je pod čudnim okolnostima napustio svoju funkciju, a i bez spomenutog Kolarića koji je podnio ostavku na mjestu potpredsjednika Vijeća zbog najjednostavnije rečeno, neciviliziranog ponašanja na sjednici Vijeća, okrenuli su se jedinom načinu koji poznaje HDZ - rušenje, spletke i podmetanja - kaže Ptiček dodavši da u prilog kolegama ne ide ni činjenica da se, iako nije bilo u njenoj nadležnosti, angažirala i u drugim područjima važnim za razvoj Općine s idejama, inicijativama i znanjem.

- To potvrđuju i rezultati u ove posljednje dvije godine. Naime, nikada se nije realiziralo toliko projekata kao u posljednje dvije godine, 13 projekata u svim područjima, od energetske učinkovitosti, ulaganja u razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničku zonu, komunalnu i društvenu infrastrukturu i ostalo, vrijednosti nekoliko milijuna kuna, a što su u više navrata na sjednicama podržali svi vijećnici te nikada nije bilo nijedne primjedbe na moj rad - ističe Ptiček navevši da zasluge ne prepisuje isključivo sebi jer bez podrške zaposlenika općine i načelnika to ne bi bilo moguće već ukazuje da je dobra suradnja i uvažavanje iza kojih su mjerljivi rezultati, narušena prljavim političkim igrama HDZ-a.

- Jedino zalaganje HDZ-ovih vijećnika u posljednje vrijeme bilo je povećanje vijećničkih naknada sa čime se nisam složila te sam i zbog toga bila prozvana. Mogu reći da bez obzira na rasplet situacije i prljavog načina na koji je HDZ pridobio vijećnike HSS-a i vijećnika Bahuna, ponosna sam na ono što sam ostvarila u ove tri godine, a najviše što sam kroz svoj rad upoznala brojne ljude, ne samo mlade, i ne samo u SDP-u jer zaista u ovoj Općini postoje sposobni ljudi bez obzira na stranačku pripadnost, koji imaju znanja i ideja pomoći ovoj Općini koja je kao druga po veličini općina trebala biti predvodnik razvoja u Varaždinskoj županiji jer ima sav potencijal za to. Nadam se da će napokon i stanovnici Općine to prepoznati. Dobivam njihovu podršku svaki dan i to mi je najvažnije i najveće priznanje za moj dobar rad - zaključuje.