Martinčević: Kudelić je odbio moj zahtjev da sestrama uz ružu čestitam njihov dan Foto: Krešimir Đurić

Martinčević: Kudelić je odbio moj zahtjev da sestrama uz ružu čestitam njihov dan

Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr.med. prošli je tjedan odbio moj zahtjev da na Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja medicinskim sestrama uz ružu čestitam njihov dan. Premda sam Dan sestrinstva na isti način obilježila i prošle godine, kao što sam i ispred Reformista nekoliko zadnjih godina darivala Odjel pedijatrije bez ikakvih problema, dapače uz podršku i zahvalu tadašnjih ravnatelja, liječnika i osoblja, ovoga puta novo izabrani ravnatelj nije mi dopustio dolazak u bolnicu sa objašnjenjem da "ne želi vidjeti politiku u bolnici" - požalila se u priopćenju medijima Natalija Martinčević, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina.

- Takav stav možda bi i razumjela obzirom da smo neposredno pred izborima da nije g. Kudelić, isti dan zbog iste stvari, primio župana Štromara?! Kako je Štromar izabrani župan, tako sam i ja izabrana gradska vijećnica pa postavljam pitanje g. Kudeliću temeljem čega je Štromaru dozvoljeno nešto što meni nije i zašto? - pita se Martinčević dodavši da "odgovor svi znamo".

- Oonaj koji se poziva da „ne želi politiku u bolnici“ stavio se u punu funkciju samo jedne političke opcije HNS/SDP-a. Ovakvu vrstu političkog šikaniranja doživjela sam više puta i kao zastupnica koja jedina nije bila pozivana na niti jedno događanje u organizaciji Županije, ali to je razina koju kod župana Štromara ne iznenađuje, no svakako iznenađuje od ravnatelja bolnice koji se proglašava „nestranačkim“ - navodi Martinčević.