Marković: Čehok treba prekinuti ovu farsu i odmah odstupiti s pozicije gradonačelnika

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.7.2018. u 20:02h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković smatra da je, bez obzira što je nepravomoćna, osuđujuća presuda gradonačelniku Ivanu Čehoku od dvije godine zatvora i višemilijunska šteta koju je napravio gradu Varaždinu, uz još dva procesa koji se još vode protiv njega, i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku na svoju dužnost.

- Nažalost, iz ovog primjera je kristalno jasno da bi se osobama s potvrđenim optužnicama za kaznena djela kao što su ona koja se stavljaju na teret Ivanu Čehoku, trebale zabraniti kandidature na bilo kakvim izborima - ističe Marković, dodajući da u razvijenim demokratskim zemljama, na koje se tako rado svi pozivaju, samo podizanje optužnice za ovako teška kaznena djela dovoljan su razlog da se takva osoba povuče iz javnog života, a ne da se još kandidira za bilo kakvu javnu funkciju.

- Nažalost, kod nas se o ostavkama ni ne razmišlja čak i u situaciji kao što je ova. To je krajnje nemoralno i sukob je interesa bez presedana u Hrvatskoj, ali i šire. Stoga, ako ima i mrvicu političke i ljudske odgovornosti prema građanima našeg grada, Ivan Čehok treba prekinuti ovu farsu i mora odmah odstupiti s pozicije gradonačelnika grada Varaždina - zaključuje Marković.