Lepoglavčani proslavili Nacionalni dan Kraljevine Belgije i oprostili se od veleposlanika Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavčani proslavili Nacionalni dan Kraljevine Belgije i oprostili se od veleposlanika

Varaždinske vijesti | 20.7.2019. u 05:00h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljajući dosadašnju dobru suradnju i partnerske odnose s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, na poziv veleposlanika Phillippea Benoita zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, suradnike, prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika.

– Osim za degustaciju okusa Belgije, vrijeme smo iskoristili i za kratko predstavljanje ovogodišnjeg Festivala čipke, a bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj s kojima Lepoglava dobro surađuje. Ipak, večer je završila u nešto sjetnom tonu jer je ovo bilo ujedno i posljednje javno događanje na kojem je sudjelovao Veleposlanik Benoit koji za koji tjedan završava svoju diplomatsku misiju u Hrvatskoj i odlazi u Rumunjsku. Ispratili smo ga s prigodnim poklonima vezanim uz Lepoglavu koji će ga uvijek podsjećati da u Lepoglavi ima prijatelje – kazao je nakon prijema Kovač.

Kraljevina Belgija bila je zemlja partner jubilarnog 20. Međunarodnog festivala čipke, a za ovu godinu na festivalu koji će se od 14. do 16. rujna održavati u UNESCOvom gradu čipke i čipkarstva partnerstvo je potvrdila Kraljevina Španjolska.

lepoglava_belgija_1.jpg

lepoglava_belgija_2.jpg

lepoglava_belgija_3.jpg

lepoglava_belgija_4.jpg

lepoglava_belgija_5.jpg