Laburisti: Prvo dopustimo institucijama da naprave svoj posao

Varaždinske vijesti | 17.5.2016. u 17:24h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski laburisti - Stranka rada oglasili su se priopćenjem vezanim uz slučaj Termoplin koje prenosimo u cijelosti:

Vezano uz sva događanja u posljednje vrijeme uz slučaj Termoplin, Hrvatski laburisti - stranka rada Varaždinske županije ima jasan i više puta javno iskazan stav, a to je da je pravo i obveza svakog vijećnika da ukoliko ima eventualnih saznanja o bilo kakvim nezakonitim radnjama dužan je te sumnje i prijaviti.

– Što se tiče konkretnog slučaja vezanog uz Grad Varaždin i Termoplin, da je plaćanjem drugačije cijene plina nego što stoji u ugovoru između Termoplina i Grada Varaždina nanijeta šteta proračunu Grada Varaždina, mogu samo reći da je prijavom nezavisnog vijećnika sve skupa postalo stvar institucija koje trebaju odraditi svoj posao bez uplitanja aktera sa strane u dnevno-političke svrhe – rekao je predsjednik varaždinske Županijske organizacije Laburista i vijećnik u Gradskom vijeću Božidar Kolarić.

Kolarić je ujedno poručio da kada Državno odvjetništvo odradi posao i nakon toga sudsko vijeće eventualno prihvati optužnicu u tom trenutku stvar postaje izrazito ozbiljna. Do tada treba biti oprezan s optužbama i izjavama, a prije svega odgovoran prema građanima grada Varaždina.

– Upravo nam građani i njihov najbolji interes trebaju biti na prvom mjestu. I nama gradskim vijećnicima i svima onima koji svojim odlukama utječu na kvalitetu života naših građana. Prvenstveno svi zajedno trebamo paziti da se niti jedna kuna proračunskog novca naših građana ne potroši bez potrebe i od toga Laburisti nikada neće odstupiti. O ovom slučaju sigurno će biti još puno riječi i polemika, ali kao odgovoran političar i predstavnik odgovorne stranke poručujem svima da prvo dopustimo institucijama da naprave svoj posao – zaključio je predsjednik Županijske organizacije Laburista Božidar Kolarić.