Kritike SDP-a: Gradska vlast se bavila bazenima, a ne otpadom

Varaždinske vijesti | 5.7.2018. u 15:27h | Objavljeno u Aktualno

Oko početka primjene Odluke o provođenju tekućeg komunalnog otpada, oglasili su se iz varaždinskog SDP-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ovih dana pokazuje se sva bit politike Ivana Čehoka. Zadnjih dva mjeseca gradski čelnici i Varkom su bili zaokupljeni sređivanjem bazena čija ukupna investicija će koštati preko 3,5 milijun kuna, ali nisu imali vremena da pripreme resurse i osiguraju odgovarajuće zbrinjavanje komunalnog otpada u gradu u skladu sa novom regulativom. I umjesto da pronađu pravovremeno i odgovarajuće rješenje za pitanje koje je financijski i životno puno bitnije za naše građane, Avar, Bunić i gradonačelnik Čehok su se radije slikali na dravskim bazenima usput koristivši priliku da se obračunavaju s članovima SDP-a i proslavom Praznika rada na Dravi.

U međuvremenu, građani su dobili obavijest o načinu zbrinjavanju otpada koje je u ovom trenutku neprovedivo i neodrživo, pogotovo za naše sugrađane koji žive u stambenim zgradama. Sada bi Varaždinci preko noći trebali sami osigurati uvjete i educirati se kako bi pravilno mogli realizirati nečiju nedorečenu ideju, i sve to pod prijetnjom kazni. Dakle, umjesto da je gradska vlast na vrijeme počela sa pripremama za provođenje Odluke o razvrstavanju tekućeg komunalnog otpada kako bi se osigurali uvjeti i novčana sredstva potrebna za realizaciju, te informirali građane na vrijeme o novom načinu odlaganja smeća, sve se radi u zadnji tren i to u trenutku kada je započela sezona godišnjih odmora.

Želimo ovim putem javnosti poručiti kako varaždinski SDP pozdravlja sve projekte koji povećavaju kvalitetu života naših građana, ali pod uvjetom da su transparentni, financijski održivi i u skladu sa mogućnostima gradskog proračuna, ali prvenstveno o financijskim mogućnostima naših sugrađana jer je evidentno da će odvoz otpada poskupjeti što je samo još jedan od udara na ionako niski standard Varaždinaca.

Označeno u