Krešo Beljak u Varaždinu: Zadovoljan sam radom HSS-a Varaždinske županije Foto: HSS Varaždinske županije

Krešo Beljak u Varaždinu: Zadovoljan sam radom HSS-a Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 9.11.2018. u 15:52h | Objavljeno u Aktualno

Novi Statut stranke, završetak tranzicije Hrvatske seljačke stranke, te jačanje HSS-a na svim razinama bile su neke od glavnih tema zajedničkog sastanka predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i članova Županijskog odbora HSS-a Varaždinske županije na čelu sa predsjednikom Darkom Markovićem. Predsjednik stranke razgovarao je sa stranačkim kolegama o novom Statutu koji je pred donošenjem za kojeg je rekao da je temelj jednog novog HSS-a koji je u završnoj fazi tranzicije.

- HSS je u završnoj fazi svoje tranzicije od stranke koja je bila pokolebana na puno načina do stranke koja ima ambicije pobjeđivati na svim izborima. Novi Statut koji će uskoro biti usvojen temelj je normalnog funkcioniranja stranke. On je dosada često "bio na stolu" odnosno tema rasprava u našoj stranci, a nikako da saživi. To govori o problemima koje je HSS imao dugi niz godina ali koje su sada stvar prošlosti - naglasio je Beljak te izrazio uvjerenje da će HSS u nadolazećem razdoblju biti sve jači te ponuditi pravu politiku za razliku od ostalih stranaka koje, naglasio je prvi čovjek HSS-a, ne nude ništa.

Zadovoljan je radom i jačanjem stranke u Varaždinskoj županiji na čemu je zahvalio i predsjedniku županijske organizacije Markoviću, ali i ostalim članicama i članovima. Zadovoljan je odazivom na sastanak, ali i povratkom članova.

- U tom smislu veseli me što sam sinoć bio u Varaždinu. Veseli me dobar odaziv članova HSS-a, čak i onih kojih dugo godina nije bilo u stranci i na stranačkim sastancima. Sve je to zasluga mladog i agilnog predsjednika Županijske organizacije Darka Markovića. Zahvala ide njemu, ali i ostalim članicama i članovima koji rade u stranci - rekao je Beljak.

Marković je potvrdio da HSS radi na terenu, ali i kroz Klub vijećnika u Skupštini Varaždinske županije te preko svojih načelnika i članova gradskih i općinskih vijeća, a istaknuo je i da je, paralelno sa završetkom tranzicije stranke na nacionalnoj razini, u tijeku i završetak tranzicije na razini Varaždinske županije.

- Stranka i njene organizacije ponovo jačaju na terenu. Naš rad, naši stavovi ponovno postaju prepoznatljivi u cilju da za sve naše sugrađane osiguramo bolje uvjete života. Radimo na svim razinama, od mjesnih odbora, preko gradskih i općinskih vijeća do razine Skupštine. Ovo je jedan novi HSS spreman rješavati probleme građana i kako je naglasio naš predsjednik, pobjeđivati na izborima - zaključio je Marković.

Inače, sastanak je iskorišten i da predsjednik članstvu iz prve ruke prenese aktualnosti s nacionalne političke scene. Obavijestio ih je da su u tijeku razgovori i dogovori sa srodnim strankama s kojima se dosada najbolje surađivalo. Ponovio je da se radi o IDS-u, GLAS-u, PGS-u, ali i nekim drugim strankama.

- Stvaramo jedan središnji, centralni, progresivni savez za budućnost Hrvatske, za razliku od ostalih politika koje nas drže duboko u Drugom svjetskom ratu - pojasnio je Beljak te dodao da će na čelu tog saveza biti HSS.