Kolarić: Za vijeće sami, a za gradonačelnika podržavamo Kišića

Varaždinske vijesti | 17.5.2017. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

Nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Varaždina i predsjednik županijske podružnice laburista Božidar Kolarić očitovao se na izdvajanja za varaždinski sport.

- Sa listom za Gradsko vijeće laburisti izlaze sami, dok smo javno podržali i podržavamo Kišića kao kandidata za gradonačelnika. No isto tako smo odlučili da ni na koji način ne vrijeđamo, omalovažavamo ili osporavamo bilo čiju kandidaturu koja je prošla onu legalnu proceduru. To što je portal gradonačelnik. hr izdvojio Varaždin kao grad koji zbog dvorane na Dravi i bazena izdvaja iznimno puno novaca za sport mišljenje je koje je popraćeno nizom dokumenata i usporedbi sa drugim gradovima u državi. Je li dvorana trebala biti jeftinija i sve vezano za nju trebalo je utvrditi povjerenstvo koje je osnovano i o čijem radu ja ne znam ništa. Po mom sudu svi kandidati za gradonačelnika trebali bi bezrezervno podržati svaku inicijativu koja bi išla u pravcu da do kraja i jednom za svagda se riješi bilo kakva nepoznanica za projekt koji je koštao više od 800 milijuna kuna. Ne vidim u tome doslovno ništa sporno to tim više jer su se u vijeću vodile žestoke rasprave o svotama koje su potpuno beznačajne kad se usporede sa dvoranom.
A što se tiče bazena rekao sam više puta da je jedina ovlaštena osoba za davati bilo kakve izjave o pravnim radnjama poduzetima zbog loše izvedenih radova i općenito o izdvajanjima za bazene, ravnatelj ustanove Mladen Putar - naveo je Kolarić.