Kolarić: Bio bih najsretniji da smo si sami gazde kad je smeće u pitanju

Varaždinske vijesti | 11.8.2017. u 15:57h | Objavljeno u Aktualno

- Kao bivši gradski vijećnik smatram se prilično informiranim kad su u pitanju bale u Brezju. Ukoliko sam dobro shvatio gradonačelnik Ivan Čehok predviđa da je to problem koji bi se mogao riješiti u dvije godine. Tome svakako treba pridodati još i vrijeme potrebno za sanaciju tla, a za to će tek struka reći svoje. Bez ikakvog sarkazma ili cinizma kada bi za tri godine teren u Brezju bio spreman za neku komercijalnu upotrebu osobno bi bio zadovoljan jer je riječ o doista golemom zahvatu - kaže to Božidar Kolarić, predsjednik Podružnice Varaždinske županije Hrvatskih laburista – stranke rada Varaždinske županije, koji je bio i gradski vijećnik, na početak odvoza baliranog otpada.

Kada je u pitanju tvornica za MBO, kaže da i dalje čvrsto stoji na stavu da bi tu tvornicu preko svoje firme Čistoće trebao kupiti Grad Varaždin i tamo obraditi sve one bale koje se još obraditi mogu.

- Mislim da bi kod te kupnje trebala svakako „uskočiti“ i država jer je riječ o kapitalnoj investiciji. Tvornica u Brezju ima sve dozvole, normalno radi, a kao građanin ovog grada bio bi najsretniji da smo si sami gazde kad je smeće u pitanju. Koliko je to realno u ovom trenutku doista ne znam, ali to je stav koji zagovaram godinama i ne mijenjam ga ni sada - ističe Kolarić.