Kišić umirovljenicima najavio uskrsnice i prijevoz za 30 kuna godišnje Foto: Krešimir Đurić

Kišić umirovljenicima najavio uskrsnice i prijevoz za 30 kuna godišnje

| 18.4.2017. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Alen Kišić, kandidat SDP-a, HNS-a, HSU-a, HSS-a i Laburista za gradonačelnika Varaždina, danas je u varaždinskom Klubu za starije osobe predstavio koalicijski program koji se odnosi na varaždinske umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Kišić je iz programa posebno istaknuo uvođenje "uskrsnica" i neograničeni gradski prijevoz "busekima" za 30 kuna godišnje.

- Umirovljenici su ljudi koji su stvarali ovaj grad, stoga smo mi poseban dio posvetili aktivnom starenju i trećoj, "zlatnoj" životnoj dobi. Neki od ključnih momenata u našem programu su "uskrsnice" o kojima smo već govorili, naravno tu su i božićnice, i to su programi koji direktno olakšavaju život onim skupinama umirovljenika koje imaju najniže mirovine. No, stavit ćemo imovinske cenzuse, jer ne želimo da to pravo ostvaruju umirovljenici s velikim "njemačkim" penzijama ili privilegiranim saborskim mirovinama od 10.000 kuna kakve, primjerice, imaju gospodin Čačić ili gospodin Čehok - istaknuo je Kišić i dodao kako to pravo moći ostvariti samo umirovljenici koji imaju mirovine niže od 2.500-3.000 kuna.

Velik interes umirovljenika vlada i za subvencionirani gradski prijevoz, naglasio je Kišić.

- U ovom trenutku Grad Varaždin ima jako povoljne cijene gradskih "buseka", nedavno je i Anka Mrak Taritaš, za svog posjeta Varaždinu, vidjela da smo povoljniji i od Zagreba. Međutim, mi ćemo za sve umirovljenike u gradu Varaždinu koji su ispod imovinskog cenzusa osigurati neograničeni gradski prijevoz busekima za 30 kuna godišnje. To je naša obaveza prema ljudima koji su stvarali ovaj grad i to je ključni dio programa, a tu je i čitov niz tzv. "soft" programa kao što su razvitak Dnevnog centra za starije osobe, ali i razmišljanje o tome kako Grad može poticati privatnu inicijativu za otvorenje novih umirovljeničkih domova jer njihov broj u ovom trenutku nije zadovoljavajući - najavio je Kišić, dodavši da će sredstva potrebna za provedbu ovih mjera osigurati boljim upravljanjem gradskom imovinom.

- Treba znati gdje uzeti da biste nekome nešto dali. Osim boljim upravljanjem, smanjit ćemo plaće gradonačelniku i zamjenicima, a očekujemo i bolje prihode od poreza. Gospodarstvo se budi i očekuju se bolja radna mjesta i veće plaće. Mi nemamo problem s nezaposlenošću nego s visinom plaća koje trebaju rasti, a s njima će rasti i gradski prihodi od poreza - rekao je Kišić koji je ovom prilikom s umirovljenicima u Klubu za starije ujedno proslavio svoj 40. rođendan, uz prigodan program koji su pripremili članovi Kluba.