Kišić: Potpuno je kriva teza da su članovi izbačeni

| 20.5.2016. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prije svega, potpuno je kriva teza da su članovi izbačeni, naglašava Alen Kišić, predsjednik varaždinskoga GO SDP-a i zmjenik varaždinskog župana, povodom jučerašnjeg pokretanja postupka koji bi mogao imati za posljedicu brisanje iz popisa članova stranke Vjerana Radelića, zmjenika varaždinskoga gradonačelnika i bivšeg čelnika varaždinskog SDP-a, kao i još nekoliko njegovih bliskih suradnika.

- Pokrenut je stranački postupak zbog puno razloga o kojima će se očitovati i Gradski odbor na sljedećoj sjednici, a sukladno demokratskoj stranačkoj proceduri bit će pozvani i spomenuti članovi da se sučelimo argumentima - veli Kišić.

Osobno, kako dodaje, želio je mir u stranci i prestanak bavljenja samim sobom, kao što je obećao članovima u svoj kampanji.

- Ali isto tako sam rekao i članovi su me itekako podržali da onaj tko će raditi na tome da taj mir nemamo, a takvih je nekoliko, ćemo na neki način sankcionirati. Na prvoj sjednici novog predsjedništva došli smo odmah do zaključka da takve tzv. nepopularne mjere odmah pokrenemo i da ne gubimo energiju na takve stvari jer nam fokus trebaju biti izbori i program. Kolega Radelić nije pokazao nikakvu želju za suradnjom, nije došao ni na Gradski odbor, kolege Benkus i Vincek također, uz brojne druge stvari o kojima ćemo s njima razgovarati kod zaključivanja stranačkog postupka. Kada se zamjenik gradonačelnika i dvoje vijećnika ne jave predsjedniku i oglušuju mu se na pozive, a vi niste zadovoljni njihovim radom, što drugo i možete učiniti - upozorava Kišić.

S druge strane, kako dodaje, troje mladih forumaša je željelo nastaviti upravo ono što su mu članovi govorili kod obilaska da treba spriječiti – daljnje svađe i podjele.

- I to ne mogu dopustiti, a glasanje na Gradskom odboru za prijedlog s 24 glasa za i 1 suzdržanim mi daju za pravo. No, treba naglasiti, da stranački postupak ne znači i njihovo isključivanje, to je moguća sankcija, ali to mogu biti i opomena, suspenzija na godinu ili dvije ili čak ništa! Jedino što sam siguran je da nakon ovih postupaka, u sljedećih godinu dana ne očekujem nove, već program i samo program te SDP sa stavom i inicijativom kakav vidimo da je u ovih mjesec dana dobio puno simpatija. SDP je veći od svakog od nas koji smo u njemu učlanjeni, i to nam svima mora biti jasno - naglašava.