Ususret izborima: Čačić se nudi SDP-u, a Čehok priprema listu za izbore

Ivica Kruhoberec | 9.1.2017. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

Pad varaždinskog proračuna i privremeno financiranje dodatnu su potaknuli ionako živu varaždinsku političku scenu: gotovo svi razgovaraju sa svakim. Tako da su na svibanjskim izborima izgledni ne samo novi kandidati, nego su moguće i dosada neviđene te teško zamislive koalicije, kao što je, recimo, savez SDP-a i reformista

Dođe li do razlaza varaždinskog SDP-a i HNS-a, koji su sve udaljeniji, potonji će ići s HSU, ali ni SDP možda neće ostati sam.

I SDP bi mogao izaći na izbore u koaliciji, i to s - reformistima! Da se bi postigao što bolji rezultat, osobito od onog na parlamentarnim izborima, predsjednik reformista Radimir Čačić je čelnicima SDP-a u Zagrebu već objašnjavao kako imaju značajnu financijsku snagu, utjecaj u medijima i prihvaćenost u pojedinim sredinama, a u prilog koaliciji isticao je i suradnja SDP-a i reformista u Novom Marofu.

I Čehok(ovi) na izborima

Nakon što je bio daleko više od promatrača pada Habuševog prijedloga gradskog proračuna, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok priprema listu za izbore. Okuplja kandidate za listu vijećnika jer drži da se ne može više dopustiti situacija koju je u gradu Varaždinu stvorila koalicija HNS-a i SDP-a.

Više u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u