Juraj Rožić tvrdi da nije baš tako kako gradonačelnik govori o rezultatima izbora Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Juraj Rožić tvrdi da nije baš tako kako gradonačelnik govori o rezultatima izbora

VV | 6.5.2019. u 21:01h | Objavljeno u Aktualno

 - Gradonačelnik Ivan Čehok u izjavama za medije, iznio je dijelom netočne tvrdnje u vezi rezultata izbora, možda jer ne raspolaže točnim informacijama ili pak za potrebe svoje samopromocije – navodi u priopćenju Juraj Rožić, predsjednik Vijeća 7. Mjesnog odbora Varaždin i nositelj nezavisne liste „Juraj Rožić“.
Rožić se osvrnuo na izjave gradonačelnika koje su objavljene u medijima, a koje se odnose na izjavu da će koalicija Reformisti/SDP/HSU koji su do sada imali čak 10 od 16 mjesnih odbora, sada imati samo dva, dok će u ostalih 14 vlast će formirati HNS, HDZ i nezavisna lista "Juraja Rožića", što je apsolutna pobjeda te tri stranke te izjavu u kojoj Čehok navodi kako neće reći da su pobijedili, ali može reći da nisu izgubili jer će je jedino s njima biti moguće formirati Vijeća.
- Na sreću velike većine građana iz 7. mjesnog odbora Biškupec, mi ne moramo koalirati s nezavisnom listom Ivana Čehoka, ali ni s drugim strankama jer smo ostvarili apsolutnu pobjedu s 5 mandata od ukupno 9 vijećničkih mjesta. Dakle, mi nismo u istom košu s nezavisnim listama Ivana Čehoka već smo oporba gradskoj vlasti. Pobjedu smo ostvarili na temelju vlastitog rada i programa te povjerenja stečenog kod građana zbog čega samostalno možemo donositi odluke u interesu građana koji žive na području 7. mjesnog odbora – poručio je Rožić.
Dodao je kako je uz Nezavisnu listu (Juraj Rožić) u 7. MO Varaždin“ Biškupec“, na izbore je izašla i Nezavisna lista nositeljice Aurelije Šemige (Ivan Čehok), koja je polučila dva vijećnička mjesta.