O bednjanskim turističkim potencijalima - na njemačkom jeziku Foto: Osnovna škola Franje Serta Bednja

O bednjanskim turističkim potencijalima - na njemačkom jeziku

Varaždinske vijesti | 15.6.2016. u 14:52h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici 7.a razreda Osnovne škole Franje Serta iz Bednje pod stručnim su vodstvom svoje razrednice Anite Mravlinčić na satu njemačkog jezika priredili prezentaciju turističke ponude općine Bednja na – njemačkom jeziku.

Razmišljajući o turističkim posebnostima i atrakcijama bednjanskoga kraja koje bi mogli predstaviti kao specifično bednjanski turistički "paket", učenici su izdvojili glavne "adute" - dvorac Trakošćan s jezerom i park šumom kao osnovom kulturnog turizma, zatim očuvanu prirodu i određene prirodne prednosti kao preduvjet razvitka rekreativnog turizma (cikloturizam, parajedriličarstvo), crkve i kapelice kao podlogu za razvitak vjerskog turizma, stare hiže kao arhitektonsku baštinu i slično. Nisu zaboravili ni na autohtone delicije (purek z Bednje, štrukli i druge).

Zanimljivo je da su učenici evidentirali i otegotne okolnosti za jači razvoj turističkih tokova, kao što su, primjerice, ograničeni smještajni kapaciteti, turistička infrastruktura i nedostatak pratećih sadržaja. Sve u svemu, zaključili su da područje općine Bednja ima velikog potencijala za razvitak turizma te ocijenili da bi, u slučaju jačanja turističkih tokova, turizam na ovom području mogao postati djelatnost od koje bi se moglo ostvarivati solidne prihode. Neki učenici razmišljaju i o tome da se iduće godine, kad završe osnovnu školu, upišu u jednu od turističko–hotelijerskih škola.