Interesni odbor umirovljenika Reformista obilježio Međunarodni dan starijih osoba Foto: NS - Reformisti

Interesni odbor umirovljenika Reformista obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Varaždinske vijesti | 1.10.2017. u 11:25h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Interesnog odbora umirovljenika Reformista, u prostorijama varaždinskog 6. mjesnog odbora Banfica 30. rujna održana je tribina pod nazivom "Starije osobe kao novija snaga za razvoj". Prigodan program održan je povodom obilježavanja 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba.

Prije početka tribine prisutne je pozdravio Vladimir Kozjak, predsjednik Interesnog odbora umirovljenika Reformista Varaždin. Također prisutne umirovljenike pozdravio je predsjednik Narodne stranke – Reformisti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Župan je govorio o važnim projektima za umirovljenike poput obnove varaždinske bolnice.

- Kad Vam netko kaže ulaganje je vrijedno 83,5 milijuna, teško da možemo predočiti toliki novac. Ali kada vidite da će se srediti stolarija, da će se zamijeniti krovovi, urediti sobe s obzirom da znamo kako nažalost izgleda naša bolnica onda znate koliko je zapravo vrijednost toga. Bolnica za palijativnu skrb važan je dio ulaganja u zdravstvo kao i Varaždinske Toplice - rekao je Čačić, a objasnio i važnost projekta brze pruge.

Predavanje je održala Vesna Vidović Oreški, mag.soc.rada, koja je u tribini dala naglasak na to da su starije osobe iskoristiv potencijal za prijenos znanja, umijeća, vještina i radnog iskustva na mlađe i druge starije generacije.

- Starost je vrijeme kada život dobiva nove duhovne dimenzije i prednosti kojih nije bilo u mlađoj životnoj dobi. Otvaraju se šanse razvoja i mogućnosti ostvarenja preorijentacijskih radnih aktivnosti. Aktivno i zdravo starenje uključuje prilagodbu novim okolnostima, spoznajama, te stalnom učenju i otkrivanju prednosti u starenju i starosti - istaknula je.

Nakon tribine, dramska družina iz Stažnjevca s predstavom "Martin Zagreb, Martin Zagreba" pobrinula se za dobro raspoloženje, a ono se nastavilo uz domjenak, veselu atmosferu i ples. Osim župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića, na tribini su prisutni bili i potpredsjednica Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, dožupan Robert Vugrin, gradski vijećnik Darko Detelj te drugi gosti.

Reformisti_-_Tribina_IO_umirovljenika_3.jpg