I saborski zastupnici Stričak i Križanić na sastanku u Vladi

V.V. | 28.11.2017. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas u 14 sati će se u Banskim dvorima susresti sa županima pet sjevernih županija – bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom, varaždinskim županom Radimirom Čačićem, međimurskim županom Matijom Posavcem, koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom te krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom.

Prije samog sastanka u Banskim su dvorima viđeni i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić. Kako je kazao Anđelko Stričak, oni su u Banske dvore došli kako bi s ministrima i premijerom razgovarali o projektima važnima za Varaždinsku županiju.

- Nije ni čudo da se toliko projekata odvija u Varaždinskoj županiji i već sada je u tijeku izvođenja ili pripreme projekata u vrijednosti od milijardu i 200 milijuna kuna - kazao je Stričak.

O tome je nedavno govorio za Varaždinske vijesti gdje je pobrojao projekte.

- U Varaždinskoj smo županiji nakon izbora dogovorili koaliciju s Reformistima. Smatram da se već sada vide njeni rezultati. U svega par mjeseci, u ostalo, pokrenuti su brojni projekti u zdravstvu, obrazovanju, komunalnoj infrastrukturi … Kao najvažnije naveo bih energetsku obnovu u sklopu Opće bolnice Varaždin vrijednu 83 milijuna kuna, zatim osiguranje 50 milijuna kuna za dnevne bolnice, pa 20 milijuna kuna za hitni bolnički prijam. Tu je i nabava potrebnog MR aparata vrijednog desetak milijuna kuna, zatim CT-a od pet milijuna kuna… Uz to, u Novom Marofu krenula je izgradnja objekta palijativne skrbi u vrijednosti 51 milijun kuna, a radi se i na izgradnji spinalnog centra u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice vrijednog 100 milijuna kuna … Realizacijom tih projekata zdravstvena skrb za naše sugrađane dići će se na veću razinu i to oni, usudio bih se reći, prepoznaju i cijene, kao i napore i rezultate koje ostvarujemo i na drugim područjima. Tako napokon kreće Aglomeracija Varaždin, čija je vrijednost oko 850 milijuna kuna, a uskoro će biti otvoren varaždinski Studentski dom u vrijednosti 143 milijuna kuna. Uz ove kapitalne projekte, tu je i niz manjih vezanih uz prometnu i drugu infrastrukturu. Primjerice, rotora u Filićevoj i Optujskoj ulici u Varaždinu ne bi bilo bez državne potpore, kao ni brojnih projekta po drugim gradovima i općinama. Zbrojimo li sve navedene investicije, njihova vrijednost prelazi 1,2 milijarde kuna, što je iznos koji već dugo godina nije u nas uložen - kazao je Stričak nedavno za Varaždinske vijesti.