Hrast: Trenutna hrvatska Vlada nema stratešku viziju hrvatske države

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.7.2018. u 18:07h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska konzervativna stranka potpisale su 6. srpnja u Hrvatskom saboru Deklaraciju o političkoj suradnji.

Kako kažu predstavnici, oni su u svom djelovanju jasno pokazali zagovaranje hrvatskog suvereniteta i promociju vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod. Dodaju da zajedničko djelovanje ove dvije stranke predstavlja stvaranje jedne nove političke platforme koja je izrazito potrebna hrvatskom društvu.

Navode da se, globalistička ideja jedinstvenog amorfnog europskog društva koju promoviraju SDP i HDZ pod sadašnjim vodstvom, pokazala na europskoj razini vrlo lošom i neodrživom idejom. S druge pak strane, u europskim zemljama, pogotovo onima srednje Europe, poput Mađarske, Slovenije, Austrije i Italije, jačaju političke opcije koje se temelje na jakom nacionalnom identitetu i suverenitetu. Te političke opcije vjeruju da Europa može biti snažna samo uz snažne nacionalne države.

- Trend jačanja takvih političkih snaga neće mimoići ni Hrvatsku. A to je upravo politika kakvu zagovaraju Hrast i Hrvatska konzervativna stranka. I u gospodarskim i u društvenim temama želimo braniti prvenstveno interese hrvatskog društva i hrvatskog čovjeka - navode iz Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke.

Dodaju, također, da trenutna hrvatska Vlada nema stratešku viziju hrvatske države, a pogotovo nema ideju o smjeru razvoja hrvatskog društva.

- Primjer Istanbulske konvencije i referendumskih inicijativa pokazuje da se Plenkovićeva Vlada, kao i SDP, ne ponaša kao Vlada suverene države već ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski identitet. Uz to ugrožavaju temeljna demokratska prava nazivajući 400.000 građana koji su potpisali zahtjeve za referendume marginalcima i raznim drugim pogrdnim imenima - dodaju.

- Hrast i Hrvatska konzervativna stranka bile su i bit će čvrst, jasan i snažan glas upravo tih ljudi. Naš poziv na zajedništvo upućen je i dalje svim osobama i organizacijama koje žele jačati hrvatski suverenitet i identitet, monetarnu suverenost i gospodarsku stabilnost. Vjerujemo da ćemo zajednički izgraditi snažnu političku opciju koja će značajno utjecati na konkretan život svih državljana Hrvatske - zaključuju iz Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke.

Označeno u