HNS: Zgroženi smo dosad nezabilježenom razinom prljavštine u kampanji

vv | 19.5.2017. u 13:33h | Objavljeno u Aktualno

Zgroženi dosad nezabilježenom razinom prljavštine u kampanji određenih stranačkih krugova neposredno uoči lokalnih izbora, poručili su iz ivanečke podružnice Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati.

Povod za ovu oštru ocjenu ivanečkog HNS-a, kako navode, je to što „ophodari" pojedinih konkurentskih stranaka masovno skidaju i uništavaju plakate kandidata HNS-a i HSU-a za gradonačelnika i dogradonačelnike te za listu HNS-a i HSU-a za Gradsko vijeće Grada Ivanca na čelu s nositeljem liste Miloradom Batinićem.

-Pod okriljem noći skinuto na stotine naših plakata te da su na njihova mjesta stavljeni plakati drugih političkih opcija. To se, očigledno, radi sustavno, i to već danima, a danas je zamijećeno uništavanje i skidanje plakata usred bijela dana, upozoravaju.

Ovakva razina sustavnog i masovnog skidanja plakata od strane političkih oponenata na području grada Ivanca, kako naglašavaju, nikad dosad nije zabilježena, ni u jednom izbornom ciklusu.

- Ivanec se uvijek ponosio razinom političke kulture i tolerancije te zdravim sučeljavanjem programa i stavova. Sve dosad, kada je uništavanje plakata dosegnulo skandalozne razmjere i uvelike ogorčilo i razgnjevilo ne samo naše članove i simpatizere, već i većinu drugih građana kojima je i inače dosta političkih igara svake vrste. Budući da su počinitelji viđeni i poznati, pitamo stranke koje stoje iza toga i još više - njihove čelnike - kandidate za gradonačelnike, odobravaju li takve postupke? Je li masovno trganje plakata dio „uljuđene" politike koju su toliko propagirali u predizbornoj kampanji? I što je najvažnije, je li to „podloga" za razgovore o nekoj postizbornoj suradnji? Nije li vas sram, pita  Branko Putarek, predsjednik ivanečke podružnice HNS-a te napominje da su o svemu spomenutom poslane prijave izbornim povjerenstvima na svim razinama, uključujući i Državno izborno povjerenstvo.

Označeno u