HNS: Stvaranje nove "fiktivne većine" liči na političku korupciju

V.V. | 7.5.2017. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

- Prošlotjedna Vladina predstava u Saboru hrvatske će građane koštati milijardu do dvije kuna. Toliko, naime, vrijedi ugovor koji je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potpisao sa zastupnikom Željkom Glasnovićem - priopćili su danas iz HNS-a u kojem ističu kako se radi o besramnoj političkoj trgovini.

- Na to kao odgovorna liberalna stranka moramo reagirati, a trebale bi reagirati i mjerodavne institucije. Podsjećamo, nekadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna. Zatvorsku je kaznu odslužio ekspresno - ističu u HNS-u.

Smatraju kako bi bilo koji gradonačelnik da potpiše ovakav ugovor odmah bio uhićen zbog prekoračenja položaja i ovlasti, jer je obećao nešto čega nema u proračunu.

- Ovo nije samo politička trgovina, ovo je politička korupcija. Kupnjom jednog presudnog glasa učinjena je direktna šteta Hrvatskoj. Ovaj glas košta milijardu do dvije kuna. Za toliki novac treba smanjiti mirovine ili kupiti manje lijekova bolesnima ili možda povećati PDV građanima. Ovo je obećani i potpisani novac za koji nema odluke ni Vlade, ni Sabora - nema odluke i nije u proračunu - zaključuju.

 

Označeno u