Krunoslav Lukačić

HNS: Podržavamo da varaždinski nogometni klub postane prvoligaš, ali bez ucjena i prijetnji

Varaždinske vijesti | 13.11.2018. u 09:03h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljaju se politička prepucavanja oko predloženog modela financiranja NK Varaždina.

>> HNS „oštro osuđuje prijetnje“ Čačića, no je li ih bilo?
>> Reformisti: Alen Leverić iznosi potpune neistine

Na tvrdnju Reformista da Alen Leverić iznosi neistine, reagirali su iz HNS-a navodeći kako je izjava predsjednika HNS Varaždinske županije Alena Leverića stav županijske organizacije HNS-a koja ima 10 gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji, dok reformisti nemaju niti jednog.

- Kao sudionik navedenog sastanka odgovorno potvrđujem izjavu gospodina Leverića o prijetnjam župana Radimira Čačića, a koje su vezane uz uskraćivanje financijskih sredstava ŽUC-a prema Općinama i Gradovima, kao i prijetnje o uskraćivanju ulaganja u školstvo. Ponavljam još jednom stav HNS-a o NK Varaždinu, a to je da podržavamo nastojanja da varaždinski nogometni klub postane prvoligaš, ali da odluku ne mogu donositi nazočni načelnici, njihovi zamjenici ili pročelnici, nego odluku donose općinska vijeća – istaknuo je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec.

- HNS Varaždinske županije smatra da bi svaka strategija financiranja NK Varaždina javnim novcem morala sadržavati i informaciju kako je i zašto došlo do izostanka sponzoriranja kluba od strane lokalnih i nacionalnih gospodarstvenika - kaže Lukačić.

- Ovom prilikom ponovno podsjećamo župana da je zahvaljujući HNS-ovoj inicijativi izmijenjen Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, zahvaljujući kojem je u prvih devet mjeseci ove godine županijski proračun podebljan za čak 11 milijuna kuna, pa je sukladno tom plusu mogao osigurati sredstva za pomoć NK Varaždinu u županijskom proračunu. Pozivamo župana da ubuduće sredstva iz proračuna umjesto za dvorce i balone koristi za razvoj obrazovanja, uređenje i opremanje škola i vrtića, za podizanje kvalitete života građana, te da se okani ucjena i zlouporabe političkog utjecaja - poručili su iz županijskog HNS-a.