HNS-ovci o poreznoj reformi i pametnim gradovima

Varaždinske vijesti | 11.2.2017. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji HNS-a Varaždinske županije jučer je u Zelendvoru održan okrugli stol na temu porezne reforme. Okupljene je na početku pozdravio Zlatan Mošmondor, tajnik ŽO HNS-a Varaždinske županije, a o poreznoj reformi govorili su Božica Makar, potpredsjednica ŽO HNS-a Varaždinske županije, saborska zastupnica HNS-a i članica saborskog Odbora za financije i državni proračun, te Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a, član saborskog Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu te gradonačelnik Grada Ivanca.

Tako je, primjerice, bilo riječi o porezu na nekretnine i utjecaju reforme na lokalnu samoupravu. Uz predavače, okruglom stolu prisustvovali su HNS-ovi načelnici i gradonačelnici, te članovi predsjedništva Županijske organizacije HNS-a, kao i predsjednici podružnica. U raspravi koja je uslijedila nakon prezentacije najviše je pitanja bilo o porezu na nekretnine, a načelnici i gradonačelnici izrazili su zabrinutost kako će se cijela reforma zapravo odraziti na građane.

Nakon okruglog stola o poreznoj reformi održano je i predavanje o konceptu, izazovima i ključnim pokazateljima uspješnosti razvoja pametnih i održivih gradova. Na temu "Pametni gradovi" prezentaciju je održao Ivan Bednjanić Bunić, koji je sudjelovao na seminaru na istu temu u organizaciji Političke akademije u Zagrebu.

Okrugli stol održan je u okviru redovnog rada 2. odjela Političke akademije za dodatno obrazovanje iz opće politike.

Označeno u