Zlatan Mošmondor Foto: Martin Novosel

HNS o Čačićevo izjavi o HNS-u: Reformisti su se uvijek šlepali i bili privjesak drugima

M.N./Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na konferenciji za medije predsjednik Kluba vijećnika HNS-a u Skupštini Varaždinske županije, Zlatan Mošmondor osvrnuo se na odgovor na vijećničko pitanje o Turističkoj zajednici Varaždinske županije i prijedlogu Odluke o projektu „Nogometna akademija“ o kojoj će sutra biti rasprava na sjednici županijske skupštine.

- Iz odgovora na vijećničko pitanje „Krši li svjesno Župan zakon ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja?“ ne može se iščitati što je odgovor na konkretno pitanje, već u svom stilu Župan pokušava obmanuti i skrenuti pozornost s problema, kao i uvijek kada mu istina ne odgovara. Vezano na prijedlog Odluke o projektu „Nogometna akademija“ želim naglasiti da HNSapsolutno i bezrezervno podržava ulaganje u mlade, obrazovanje promicanja sporta isportskih aktivnosti, ali ne možemo podržati Odluku za koju smatramo da je u suprotnosti sa zakonom. Predložiti ćemo izmjenu navedene Odluke, ako Župan prihvati izmijenjenu odluku, vijećnici HNS-a su ju spremni podržati - rekao je Mošmondor.

Isto tako su prokomentirali Čačićevu izjavu na portalu direktno.hr u kojem je ustvrdio da je Matija Posavec je preuzeo zastavu HNS-a koja je do srži "uprljana i smrdi izdajom i krađom glasova“.

- Čačić voli koristiti brojke, a brojke govore da su se Reformisti uvijek šlepali i bili privjesak, kako Bandiću na nacionalnoj razini, tako i u Međimurju. Nikad nisu izašli na izbore sami, već su se uvijek provlačili na imenu Matije Posavca i listi HNS-a i njihovi vijećnici i njegova aktualna zamjenica. Žao mi je da se takvim lažima i manipulacijama koristi čovjek koji je na zalasku političke karijere podcjenjujući pamet ljudi sjevera Hrvatske. Umjesto toga pozivam ga da se ugleda na način kako se radi, štiti i voli svoj kraj, a ne politički manipulira - zaključio je Mošmondor.

_DSC1216.jpg