HDZ-ovci ukazali na problem Grabanica i parkirališta u 4. mjesnom odboru Varaždin Foto: Krešimir Đurić

HDZ-ovci ukazali na problem Grabanica i parkirališta u 4. mjesnom odboru Varaždin

Varaždinske vijesti | 30.4.2019. u 17:28h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Konferencijom za novinare kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice za Vijeće 4. mjesnog odbora Varaždin, na čelu s nositeljem Svenom Buntom, poručili su da ovi izbori možda nisu toliko „razvikani“ i medijski praćeni, ali su za sve mještane 4. mjesnog odbora itekako bitni. Dodao je kako se na njima biraju predstavnici koji će voditi brigu o uređenju i izgrađenosti naših ulica, parkova, šetnica, igrališta, domova.

– U proteklom mandatu upravo su se time bavile naše kolege dosadašnji vijećnici te su inicirali niz tribina na kojima se raspravljalo o izgradnji novih parkirališnih mjesta u POS naselju Jalkovečka, Trakošćanskoj ulici i okolnim ulicama – kazao je Bunta te najavio da će se vijećnici HDZ-u narednom mandatnom razdoblju zalagati za konačno rješavanje problema s parkirališnim mjestima.

Naveo je i da će se zalagati za izgradnju igrališta za mlade u naselju Grabanice, kao i za izgradnju dodatnih sadržaja u tom naselju koje je, kako je istaknuo, od izgradnje u velikoj mjeri zanemareno od strane Grada Varaždina.

– Smatramo da je potrebno razraditi dodatne sadržaje na Malom placu te osigurati dodatno zelenilo u POS naselju, a sve kako bi život naših sugrađana u navedenom naselju bio ugodniji. Inicirat ćemo uređenje okoliša u naselju Grabanice, obzirom da je nedopustivo da u današnje vrijeme ispod prozora naših sugrađana raste ambrozija – zaključio je Bunta.

Na konferenciji je bio i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan koji je spomenuo da je upravo HDZ najavio pokretanje rješavanje problema oko postavljanja baznih stanica.

– Tražit ćemo izmjenu prostorne dokumentacije kojom će se propisati jasni kriteriji postavljanja baznih stanica i spriječiti te ukloniti sve bazne stanice koje su postavljene protivno pozitivnim propisima i prostornim planovima – izjavio je Habijan te pozvao sve članove, simpatizere i birače, u ime liste HDZ-a, da kandidatima te stranke ponovo iskažu povjerenje kako bi, naglasio je, u narednom razdoblju mogli realizirati projekte.