Varaždin Airport nedavno je završio u stečaju Foto: VV arhiva

Prihvaćena izvješća o poslovanju gradskih tvrtki, najzanimljivije ono Airporta

| 23.10.2015. u 17:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Većinom glasova varaždinski gradski vijećnici u petak su prihvatili izvješća o poslovanju tvrtki u (su)vlasništvu Grada Varaždina.

Lani je s gubitkom poslovala jedino JU Gradski stanovi (106.233 kune) čije je izvješće još na prošloj sjednici skinuto s dnevnog reda, dok su dobit ostvarile tvrtke Čistoća (5.666 kuna), Centar kompetencije za obnovljive izvore energije (42.904 kune), Vartop (166.307 kuna), Parkovi (376.022 kune), Varkom (1,2 milijuna kuna), Varaždin Airport (3,7 milijuna kuna) te Termoplin (16,4 milijuna kuna).

I dok je laburist Božidar Kolarić natuknuo da će se Aquatehnika, tvrtka kćer Varkoma, u dogledno vrijeme morati izdojiti od matične tvrtke, HDZ-ova Otilija Cvetko napomenula je da vijećnici imaju premalo vremena da raspravljaju o poduzećima. Ipak, ukratko se osvrnula na izvješće Varaždin Airporta, tvrtke koja je nedavno završila u stečaju.

- Tvrtka koja od 2009. godine gomila gubitke, lani je ostvarila dobit od 3,7 milijuna kuna. Međutim, razvidno je kako je to ostvareno znalačkim potezom knjigovodstva koje je iznos od 4,7 milijuna kuna prikazalo kao prihod, odnosno riječ je o otpisu prema dobavljačima za koje je nastupila zastara. Postavlja se pitanje zašto Grad kao dobar gospodarstvenik već prije nije reagirao? - pitala je Cvetko.

Pojedini vijećnici osvrnuli su se i na rad tvrtke Termoplin.

- Bit ću suzdržan prilikom odlučivanja o izvješću te tvrtke. Razlog tome je tvrtka kćer Termoplina, Grijanje d.o.o., koja je završila u stečaju zbog višemilijunskih dugovanja - napomenuo je HSS-ov Mladen Hižak, dok je Kolarića zanimalo kada će se održati javna rasprava o eventualnoj prodaji udjela u toj tvrtci.