Habuš ponovno o Avaru i Buniću: Drago mi je da nisu protiv zaduženja Foto: Ilustracija/VV arhiva

Habuš ponovno o Avaru i Buniću: Drago mi je da nisu protiv zaduženja

V.M./Varaždinske vijesti | 28.10.2016. u 17:33h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš ponovno je reagirao na priopćenje gradskih vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića vezano na mišljenje Ministarstva financija o zaduženju Grada Varaždina za sanaciju bala u Brezju. 

Habuš je u novom priopćenju napomenuo kako mu je drago što Avar i Bunić zapravo nisu protiv kreditnog zaduženja.

>> Prepiska oko mišljenja Ministarstva financija se nastavlja, ponovno reagirali Avar i Bunić

Habuševo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Raduje me što sam iz posljednjeg priopćenja uvaženih vijećnika Avara i Bunića saznao da oni zapravo nisu protiv zaduženja Grada za financiranje zbrinjavanja bala, iako su glasali protiv. Jednako tako raduje me njihovo jasno traženje da se koncesija izvede u integralnom obliku, na zakonit način. Zahvalan sam im na tome i nadam se da će sve svoje buduće aktivnosti kao odgovorni gradski vijećnici proaktivno podrediti tom cilju za koji se i ja kao gradonačelnik zalažem godinama.

Imam puno povjerenje da ćemo se od sada, sudeći prema njihovoj posljednjoj izjavi, zajedno boriti protiv sumnjivih eksperata i objašnjenja. Nadam se da neće svoje dragocjeno vrijeme, kao i neupitno znanje upotrijebiti u „korist“ Grada na način kao što su nedavno „dobronamjerno“ uspjeli ishoditi ovrhu Ministarstva financija nad JUGS-om. Jedino mi nije drago što prestaju biti dežurni kritičari. Ali, kad već najavljuju da će svoju energiju koristiti za iznalaženje legalnih rješenja problematike nagomilanih bala u Brezju radujem se punoj suradnji pogotovo ako će pripomoći da ostvarimo subvencioniranje rješavanja bala od strane države.

Naši korektni odnosi, siguran sam, bit će poticaj i drugim političkim snagama da konačno počnu zajedno raditi na dobrobiti građana, a ne na međusobnom blaćenju i neargumentiranom prozivanju. Nevjerojatno je da pojedini političari, zbog vlastitog probitka, pod patronatom pojedinih interesnih skupina, uporno rade na štetu Grada Varaždina.

Goran Habuš,

gradonačelnik Grada Varaždina