Habuš: Habijan ne poznaje sustav lokalne samouprave i metodologiju donošenja proračuna Foto: VV arhiva

Habuš: Habijan ne poznaje sustav lokalne samouprave i metodologiju donošenja proračuna

V.M./Varaždinske vijesti | 27.1.2017. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Goran Habuš reagirao je na izjave Damira Habijana koji je zatražio smjenu direktora Varkoma Vlade Vlašića i direktora Tehnološkog parka Josipa Boraka kao uvjet za razgovor o proračunu Grada za 2017. godinu.

- Najnovije izjave Damira Habijana u kojima je promijenio mišljenje me nisu iznenadile, a nisu me ni pokolebale u namjeri da poduzmem sve kako bi Grad Varaždin ipak dobio proračun za 2017. godinu. I dok sam ja čekao ispruženom rukom, s druge strane su me dočekali neodgovoreni telefonski pozivi i neodrživi ultimativni zahtjevi koje su kroz medije Habijan i HDZ postavili kao preduvjete da dođe do razgovora o proračunu - rekao je Habuš.

Dodao je kako je promjena stava potvrda njegove procjene da HDZ-u nije stalo do proračuna.

- Takva promjena stava potvrda su moje ranije procjene da njima zapravo nije stalo do proračuna, a samim time i do općeg dobra za građane. Oni natezanjem oko proračuna žele u kampanji samo doći do promocije. Kako drugačije razumjeti njihove zahtjeve jer smjene direktora u komunalnom poduzeću i Tehnološkom parku nemaju baš nikakve veze s proračunom. Također, zatražena reorganizacija gradske uprave i dijeljenje upravnih odjela je proces koji zahtjeva više vremena kao i postavljanje nove mreže dječjih vrtića i osnovnih škola. Sve mi to govori da Damir Habijan zapravo nedovoljno poznaje sustav lokalne samouprave i metodologiju donošenja proračuna. No, ja i dalje ostajem kod svog prijedloga da u proračunu osiguramo sredstva za konkretne projekte s kojima se ne može čekati, a sve ostalo se doista može početi rješavati s novim sazivom gradskog vijeća - izjavio je gradonačelnik Habuš.