Habuš: Avar i Bunić sebe postavljaju iznad Ministarstva financija Foto: VV arhiva

Habuš: Avar i Bunić sebe postavljaju iznad Ministarstva financija

V.M./Varaždinske vijesti | 27.10.2016. u 08:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš komentirao je navode dvojice gradskih vijećnika o mišljenju Ministarstva financija po kojem se Grad Varaždin mogao zadužiti za financiranje rješenja baliranog otpada u Brezju.

Radi se o vijećnicima Zlatanu Avaru i Željku Buniću koji su jučer poručili da Grad Varaždin iskrivljeno tumači mišljenje Ministarstva financija o novom zaduženju.

Habušev komentar prenosimo u cijelosti:

Uvaženi vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić si bez pokrića uzimaju isključivo pravo tumačenja mišljenja Ministarstva financija koje je nedvosmisleno ustvrdilo da smo se mogli zadužiti za rješavanje baliranog otpada u Brezju. Sada, kada se mišljenje Ministarstva u potpunosti razlikuje od onog što su oni zastupali na sjednici Vijeća, oni okreću ploču.

Više im mišljenje ministarstva nije dobro jer ne potvrđuje njihove stavove. Dakle, prihvaćaju mišljenja ministarstva kada govore u njihovu korist, a odbacuju kada se takva mišljenja ne poklapaju s njihovim stavovima. Oni sebe postavljaju iznad ministarstva kao mjerilo pa sebi uzimaju za pravo tumačiti stručna mišljenja kako odgovara njima, a ne građanima koji s pravom očekuju da se konačno riješimo bala u Brezju.

Čak ni kada je mišljenje ministarstva vrlo jasno napisano oni ne prežu od pokušaja zaustavljanja rješavanja problema baliranog otpada u Brezju. Takav im je pokušaj, na žalost, uspio prilikom donošenja rebalansa proračuna pravdanjem „da zaduživanje nije moguće“. Sada kada smo crno-na-bijelom dobili odgovor Ministarstva financija da je to ipak moguće, ovakvi njihovi pokušaji su potpuno promašeni.