FOTO Habijan: Varaždinska tržnica potencijal je za razvoj turističke i ugostiteljske ponude grada

vv | 7.4.2017. u 09:54h | Objavljeno u Aktualno

- Kao gradonačelnik posebnu ću pažnju posvetiti postojećoj tržnici, ali i projektu razvoja satelitskih zelenih tržnica po gradskim četvrtima, što uključuje osiguranje i opremanje primjerenog prostora za njihovu realizaciju, najavio je to HDZ-ov kandidat za gradonačelnika grada Varaždina Damir Habijan prilikom obilaska varaždinske gradske tržnice.

Habijan je 'Varaždinski plac' posjetio zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, a prilikom posjeta razgovarali su s proizvođačima hrane i kupcima.

- Na tržnicama se nalaze kvalitetni domaći proizvodi, proizvodi naših OPG-ovaca koji su ti koji mogu očuvati hrvatska sela, a i naši ljudi od toga mogu bolje i kvalitetnije živjeti. Došao sam ovdje jer im je svaka promocija i više nego potrebna, naglasio je ministar Tolušić.

Kako je dodao Habijan, Varaždin se treba pridružiti gradovima koji s ponosom nastoje proizvesti što više hrane za vlastite potrebe.

- Gradska tržnica, popularni plac, našim sugrađankama i sugrađanima treba biti osnovni izvor svježih i zdravih proizvoda, poznatog porijekla iz susjedstva, po prihvatljivim cijenama i bez posrednika, ustvrdio je Habijan te istaknuo da se posebno mora uzeti u obzir položaj Varaždina koji je okružen s naseljima u kojima postoji kvalitetna poljoprivredna proizvodnja.

Habijan je također naglasio kako mnoge obitelji koje žive u naseljima u neposrednoj blizini Varaždina proizvode hranu za vlastite potrebe, ali i za tržište. Upravo se njima mora omogućiti plasiranje proizvoda Varaždincima kako bi svi naši sugrađani znali što koriste i da su sigurni da koriste domaće proizvode provjerene kvalitete.

“Naš ‘plac', osim gastronomske i zdravstvene vrijednosti, može doprinijeti i turističkoj ponudi grada te bi ga se trebalo uključivati i u rute koje posjećuju turisti”, zaključio je Habijan.