Habijan pozvao Kišića na javno sučeljavanje

N.P. | 11.5.2017. u 18:07h | Objavljeno u Aktualno

Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika grada Varaždina, danas je na izvanrednoj konferenciji za novinare pozvao Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina, na javno sučeljavanje, pri čemu bi obojica predstavili svoje programe.

- Zbog svega što se zadnjih dana događa od strane gospodina Kišića, odnosno zbog obećanja koja ovih dana daje, javno ga pozivam na sučeljavanje da predstavimo svoje programe, točku po točku, od gospodarstva, preko socijale, zdravstva, pa do sporta i kulture. Napredak i stabilnost Varaždina svima nam je u prvom planu te za jeftini populizam nema mjesta, a ni vremena. Zato želim da govorimo argumentirano, realno i činjenično točno o svojim programima i svojoj viziji Varaždina, a ne da se daju lažna obećanja isključivo u predizbornu svrhu“, izjavio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

Habijan je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare kao reakciju na konferenciju koju je ujutro održao Kišić, koji je tada, uz članove koalicije, predao potpise građana za izgradnju ambulante u Gornjem Kućanu.

- Kišić je u funkciji zamjenika Varaždinske županije prošle godine, 7. listopada, održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio otvaranje ambulante do kraja 2016. godine. Danas, osam mjeseci nakon toga, opet imamo istu predstavu gdje sada on, kao kandidat za gradonačelnika, ponovo najavljuje otvaranje ambulante, ovaj puta do kraja 2017. godine - ističe Habijan nazivajući ovakva obećanja jeftinim predizbornim trikom.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika dr. Sanja Zember rekla je da apsolutno podržava inicijativu dobe svoju ambulantu, ali da se nada da to neće ostati samo prazno političko obećanje, naglasivši da je dostupna zdravstvena zaštita prioritet svake lokalne zajednice.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Denis Čupić, pozvao je građane da dobro procjene koji kandidati daju realne programe, realne mjere i realna obećanja.