Habijan poručio SDP-ovcima: Ako me prozivate za privatni život, onda budite hrabri i kada vas kritiziraju Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

Habijan poručio SDP-ovcima: Ako me prozivate za privatni život, onda budite hrabri i kada vas kritiziraju

V.M./Varaždinske vijesti | 19.9.2018. u 08:59h | Objavljeno u Aktualno

Na priopćenje varaždinskog SDP-a u kojem su naveli razloge nedolaska na nastavak 13. sjednice Gradskog vijeća koja je održana jučer u popodnevnim satima, reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

- Povodom priopćenja vijećnika SDP-a o razlozima napuštanja 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina kao i o razlozima nedolaska na današnju sjednicu Gradskog vijeća, ističem da svaka vijećnica ili vijećnik biraju način svog rada ili nerada na sjednici. Ponekad je teško suočiti se s konstruktivnom kritikom i argumentima - naveo je Habijan.

Dodao je kako on osobno smatra da napuštanje sjednice Vijeća nije najbolji način rada.

- Svako ponašanje, svaka riječ ili djelovanje izazivaju kontrareakciju. Gradsko vijeće je politička arena, ali nikada nisam dopustio omalovažavanje ili vrijeđanje vijećnika ili političkih stranaka. Moć argumenata jedne strane ne bi smio biti razlog bježanja sa sjednica Gradskog vijeća. Ako imate hrabrosti prozivati mene za moj privatan život, onda gospodo imajte hrabrosti čuti kritiku za vaše bivše javno djelovanje čije posljedice ova vlast mora rješavati - poručio je predsjednik Gradskog vijeća SDP-ovcima.

Podsjetimo, još u petak, SPD-ovci su otišli sa sjednice usred rasprave o projektu Aglomeracije Varaždin, te više nije bilo kvoruma. Svoj jučerašnji nedolazak na nastavak sjednice opravdali su nezadovoljstvom "načinom na koji se vodila sjednica po toj točki".

- Kada je dozvoljena apsolutno neprimjerena prezentacija izvjestitelja Željka Bunića, direktora Varkoma, kao i rasprava na razini stranačkog obračunavanja i osobnog vrijeđanja pojedinih vijećnika SDP-a od strane određenih sudionika u raspravi. U toj raspravi, vijećnici SDP-a ostali su bez adekvatne zaštite predsjednika Vijeća Damira Habijana - smatraju SDP-ovci.