Habijan: HDZ sutra neće podržati Habušev proračun Foto: Krešimir Đurić

Habijan: HDZ sutra neće podržati Habušev proračun

V.M./Varaždinske vijesti | 14.2.2017. u 14:34h | Objavljeno u Aktualno

HDZ neće podržati prijedlog proračuna za 2017. godinu kojeg će gradonačelnik Goran Habuš sutra staviti pred gradske vijećnike.

Kako je naveo Damir Habijan, proračun neće podržati iz nekoliko razloga, između ostalog jer se radi o projektima koji se spominju već nekoliko godina i koje je trebalo već prije realizirati.

- Što se tiče izgradnje dječjih vrtića, ona nije moguća tako dugo dok postojeću ustanovu ne podijelimo na dvije zbog prevelikog broja djece. Što se tiče dogradnje Šeste osnovne škole, treba vidjeti s obzirom na broj djece koja se upisuju u prve razrede u protekle četiri godine, a to je 410 do 450 djece te ima li uopće potrebe za izgradnjom nove škole. U kampanji to lijepo zvuči da ćemo graditi škole, no postavlja se pitanje je li to doista potrebno - rekao je Habijan.

Dotaknuo se i problema s elektroinstalacijama u Petoj osnovnoj školi Varaždin te postavio pitanje što se do sad čekalo s obzirom na to da se već tri godine zna za taj problem.

- Što se tiče rekonstrukcije sportskih terena, pitanje je forsira li se donošenje proračuna upravo zbog toga. Po mom mišljenju postoje određene suspektne radnje u provedbi javne nabave u postupcima dobivanja posla za konzultatntske usluge u izradi tog projekta. tako da mislim da će oko te teme biti još puno govora - istaknuo je Habijan.

Na pitanje novinara tko su kandidati za zamjenike gradonačelnika na njegovoj listi, Habijan je odgovorio kako je sve dogovoreno, ali da imena još neće otkrivati.

- Kroz desetak dana ću u javnost izaći s tim imenima. Jako sam zadovoljan s kandidatima za moje zamjenike, a među njima će biti i žena - najavio je predsjednik varaždinskog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Varaždina.