Habijan (HDZ) o izborima za Europski parlament: "Naši kandidati razumiju, znaju i mogu" Foto: HDZ Grada Varaždina

Habijan (HDZ) o izborima za Europski parlament: "Naši kandidati razumiju, znaju i mogu"

VV | 23.5.2019. u 15:18h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Gradske organizacije HDZ-a i Mladeži HDZ-a, predvođeni predsjednikom predsjednikom Gradskog vijeća Varaždina i varaždinskog HDZ-a Damirom Habijanom, gradskim vijećnikom Damirom Laljekom te predsjednikom Temeljnog ogranka Banfica Brankom Družinićem, uoči europskih parlamentarnih izbora okupili su se danas na sajmištu u Varaždinu kako bi građanima podijelili promotivni materijal i još jednom podsjetili na važnost izlaska na izbore za Europski parlament.

– Volio bih da izlaznost na izbore bude veća nego što je bila 2013. i 2014. kada je bila prilično niska, niti 25 posto. Republika Hrvatska kao punopravna članica EU, putem svojih eurozastupnika, zajedno s ostalim zastupnicima iz 27 članica sudjeluje u donošenju svih odluka. Kada govorimo o europskim temama bitno je za istaći ulazak u šengensku zonu, eurozonu i nastaviti s korištenjem europskih fondova koji su uvelike promijenili izgled Republike Hrvatske. Nema grada ni općine gdje se nešto ne gradi sredstvima iz EU fondova. Očekujem da će u narednom razdoblju ta omotnica biti što iskorištenija. Zato je važno birati one koji to razumiju, mogu i znaju sve to provesti, a takvi su upravo naši kandidati  – poručio je Habijan.

Družinić je također istaknuo važnost članstva u Europskoj uniji i zbog mogućnosti korištenja sredstava iz fondova.

– Građani vide da se provode brojni projekti, da se radi i gradi, kako bi se povećao standard. Očekujemo da će u narednom razdoblju sredstva i u većoj mjeri biti iskorištena, a za to je potrebno izabrati prave ljude u Europski parlament – kazao je Branko Družinić.

Damir Laljek je podsjetio kako je u tijeku predizborna kampanja za izbore za Europski parlament u kojem je važno tko će nas u Europi zastupati za razvoj sjeverozapadnog dijela Hrvatske te pozvao građane da u nedjelju izađu na izbore i zaokruže listu broj 9.