Habijan: Došlo je vrijeme da biramo osobe koje nisu doprinijele ovakvom stanju u gradu

N.P. | 19.5.2017. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana konferencija za novinare koju je održao kandidat za gradonačelnika Damir Habijan, zajedno sa svojim kandidatima za zamjenike, Denisom Čupićem i Sanjom Zember te kandidatom za Gradsko vijeće grada Varaždina, Vjeranom Strahonjom.

Povod presice bilo je da se još jednom napravi presjek svega što su oni govorili i napravili u protekla gotovo tri mjeseca.

- Prije godinu dana kada sam preuzeo vođenje gradskog HDZ-a, rekao sam da našim gradom proteklih godina vlada ozračje apatije i depresije, koja je rezultat loših politika koje su upravljale našim gradom u proteklih desetak godina - rekao je kandidat za gradonačelnika Damir Habijan.

Smatra da je njihov program kojega su predstavili u protekla tri mjeseca realan, održiv i razvojan program a ne samo skup lijepih želja i obećanja.

- Program nudi jasnu viziju i smjer razvoja našeg grada. U njemu su detektirani svi problemi grada, ali su ponuđena i konkretna rješenja. Mi smo od početka bili iskreni i realni - napomenuo je Habijan.

Podsjetimo, u programu Damira Habijana stoji da prioritet mora biti obrazovanje u sinergiji s gospodarskim programom. Varaždin u narednom razdoblju mora postati sveučilišni centar s 8 tisuća studenata i novim urbanim kampusom. Nužna je energetska obnova dječjih vrtića te hitna adaptacija vrtića u Koprivničkoj ulici na kojoj se još uvijek nalaze azbestne ploče. Podjela ustanove Dječji vrtić Varaždin uvjet je za izgradnju novih vrtića u Donjem Kućanu i Hrašćici.

Žele stvoriti uvjete da Varaždinke i Varaždinci imaju veće plaće koje će im omogućiti kvalitetan i dostojan život. Smatraju da Opća bolnica Varaždin mora dobiti status regionalne bolnice u kojoj će građani imati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb. Mora se ustrojiti Gradska uprava da bude servis građanima a ne svrha sama sebi.

Habijan je naveo neke od problema u gradu ali i njihova rješenja koja su ponudili posljednja tri mjeseca. Naveo je da će poticati domaće proizvođače i omogućiti im da svoje proizvode plasiraju Varaždincima. Uhvatit će se u koštac s problemom vandalizma koji šteti slici grada grafitima i uništavanjem pročelja. Upozorili su i predstavili prijedlog odluke o ograničavanju vožnje biciklima centrom grada. Razgovarali su s Ministrom državne imovine Goranom Marićem pri čemu im je ministar dao podršku kod provođenja realnih i razvijenih projekata na nekretninama u vlasništvu države.

Habijan smatra kako će njihovim prijedlozima i rješenjima u potpunosti riješiti problem kućanske rampe koja građanima onemogućava neometano kretanje u prometu i žele poticati pokretanje OPG-ova kao tradicijskih kultura na ovom području te pomoći postojećim gospodarstvima da i dalje odlično rade. Uz to, žele riješiti problem bala, i to u suradnji s Vladom.

- Kao osoba koja živi i radi u ovom gradu i želi nastaviti živjeti i raditi u njemu, smatram da je došlo vrijeme da biramo osobe koje nisu svojim odlukama ili nečinjenjem doprinijele ovakvom stanju u gradu - zaključio je Habijan.