Habek o izborima u Varaždinu: Ništa nije gotovo dok nije gotovo

N.P. | 29.5.2017. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinu u drugi krug ulazimo sa zaostatkom od 19 posto. Vjerujem da možemo nadoknaditi razliku i naravno pobijediti. Dosadašnja iskustva, pogotovo s prijašnjih lokalnih izbora, pokazala su da kandidati koji imaju veliku prednost na kraju nisu ostvarili najbolji rezultat, odnosno pobjedu. S toga ništa nije gotovo dok nije gotovo - rekao je predsjednik županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Mario Habek na današnjoj presici za novinare.

Na presici su sudjelovali kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić, kandidat za načelnika općine Klenovnik Slavko Cerovčec i kandidat za načelnika općina Petrijanec Željko Posavec, koji su još jednom pozvali građane da u što većem broju izađu na izbore i glasuju za bolju budućnost.

- U Petrijancu smo ostvarili najbolji rezultat do sada i vjerujem da tamo ljudima nakon dugog niza godina možemo ponuditi novog načelnika s novim i svježim idejama, bez obzira na rezultat prvog kruga gdje smo svega nekoliko desetaka glasova iza drugog kandidata. U Klenovniku u drugi krug ulazimo izjednačeni s drugim kandidatom i vjerujemo da je u Klenovniku vrijeme da SDP pobijedi sa svojim kandidatom. Gospodin Cerovčec ima jednu novu, mladu, svježu ekipu i vjerujem da smo u Klenovniku ostavili dobar trag i da će građani to prepoznati - naveo je Habek.

Kišić je rekao da u drugom krugu ne očekuje klasično glasovanje za njega jer smatra da će puno njih zaokružiti za njega jer će biti protiv vođenja grada od strane onoga koga se sumnjiči da je oštetio grad.

- Činjenica je da sve te optužnice mogu ometati njega i njegovu ekipu ukoliko budu izabrani u vođenju grada. Zbog toga inzistiramo na tome jer takav izbor vodi dalje u nestabilnost. Vidimo da su već počele neke nestabilnosti ili nejasnoće u vođenju grada već sada kad izbori još uvijek traju. Ima onih koji su potpisivali kaznene prijave protiv gospodina Čehoka, a danas potpisuju koaliciju s njim - rekao je Alen Kišić, navodeći da takve stvari apsolutno možemo osuditi u ovom trenutku jer se ne može nekome potpisivati kaznena prijava, praktički ga optuživati da je kriminalac, i onda surađivati s njim.

Kandidat za načelnika općine Petrijanec Željko Posavec, rekao je da ga je rezultat na izborima oduševio ali ne i iznenadio, pritom misleći na svega četrdesetak glasova zaostatka za drugim kandidatom.
- Bitna stvar je da u vijeću imamo većinu. Nakon nekoliko godina osvojili smo samostalno pet vijećnika, a HNS je osvojio dva vijećnika - rekao je Posavec, navodeći kako su s HNS-om u pregovorima.

Kandidat za načelnika općine Klenovnik Slavko Cerovčec rekao je da je proračun njegove male općine svega 2 milijuna i da je jasno da se projekti u općini ne mogu bazirati samo na općinskom proračunu.
- Mi smo se najviše usredotočili na europske fondove i zbog toga smo okupili i takvu ekipu, mlade i sposobne ljude - rekao je Cerovčec.