Habek i Bosilj: Nismo imali saznanja o nakanama "svojih" pročelnika Foto: VV arhiva / ilustracija

Habek i Bosilj: Nismo imali saznanja o nakanama "svojih" pročelnika

Varaždinske vijesti | 28.11.2017. u 09:18h | Objavljeno u Aktualno

- Apsolutno nikakvih dogovora nije bilo s g. Čehokom u vezi pročelnika, štoviše nisam s njim razgovarao godinama otkako je on bio saborski zastupnik - kaže Mario Habek, predsjednik ŽO SDP Varaždinske županije, komentirajući navode da je stavljanje mandata na raspolaganje dogovoreno između njega i varaždinskoga gradonačelnika, mimo stranke i stranačkih tijela.

- Takve dezinformacije šire oni koji su zbog raznih uvreda i napada na stranačke kolegice i kolege suspendirani s pozicija u stranačkim tijelima, a pokrenut je stranački postupak na razini varaždinske Gradske organizacije, koji je prekinut zbog preseljenja u drugi grad - rekao je Habek.

Da nisu imali saznanja o nakanama "svojih" pročelnika, ukazuju i u GO SDP-a.

- Nas je vijest o tome da su pročelnici Grada Varaždina dali svoje mandate na raspolaganje zatekla možda više nego vas, budući da se radi i o pročelnicima koji su članovi naše Gradske organizacije, a prvu informaciju o tome dobili smo upravo od vas - rekao nam je Neven Bosilj, gradski vijećnik i član GO SDP Varaždina.

Budući da gradski pročelnici nisu dali nikakvo objašnjenje za svoj postupak, kako stranci, tako ni javnosti, Bosilj nije sklon nagađati što je posrijedi, iako kaže da može pretpostaviti o čemu se radi.

- Od toga što je ponukalo pročelnike da daju mandate na raspolaganje za građane, odnosno gradski proračun, važnije je da se na izgledne natječaje za pročelnička mjesta jave već zaposleni, kvalitetni ljudi u Gradu Varaždinu. U suprotnom, ako će na natječajima proći novi ljudi, koji nisu zaposlenici Grada Varaždina, neminovno će doći do osjetnog rasta izdvajanja za plaće iz gradskog proračuna - upozorava Bosilj, dodajući da bi se u potonjem slučaju moglo raditi o iznosu većem od milijun kuna godišnje.