FOTO Ministri Čorić i Marić na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a

Varaždinske vijesti | 22.5.2018. u 11:22h | Objavljeno u Aktualno

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić te ministar državne imovine Gorane Marić jučer su nazočili proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije održanom u Gornjem Knegincu.

Dolazak dvojice ministara u Varaždinsku županiju iskorišten je za zajednički sastanak na kojem su istaknute brojne investicije koji se odvijaju u županiji za što su sredstva osigurana s nacionalne razine. Predsjednik ŽO i saborski zastupnik Anđelko Stričak zahvalio je dvojici ministara te premijeru Andreju Plenkoviću, i Vladi u cjelini, koji su u proteklih više od godinu dana pokazali sluha i razumijevanja čemu u prilog ide velik broj pokrenutih investicija.

– Aglomeracija Varaždin kao i ostali projekti koje provode Hrvatske vode, zatim ulaganja u zdravstvo odnosno Opću bolnicu Varaždin i Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama, osiguranje sredstva za ulaganje u obrazovanje odnosno izgradnju i obnovu školskih objekata, stavljanje državne imovine u funkciju i daljnji razvoj lokalne sredine samo su dio onoga što smo zajednički dogovorili i krenuli s realizacijom u suradnji s Vladom RH-a, resornim ministarstvima i državnim tvrtkama. Ulaže se u sve dijelove županije odnosno sve gradove i općine bez obzira na stranačku pripadnost. Naravno da zasluge za sve to imaju i naši koalicijski partneri s državne te županijske razine odnosno na razini gradova i općina – istaknuo je Stričak na sastanku.

Ministar Čorić još jednom je ponovio da i unutar stranke, ali i na razini države, ima razloga za zadovoljstvo. Istaknuo je prošlogodišnju stopu rasta gospodarstva od 2,8 posto, zatim prošlogodišnji suficit proračun te ovogodišnja očekivanja koja također garantiraju stabilnost financija kao i kreditni rejting koji je porastao. Zaključio je da ovakvi ekonomski rezultati daju razloga za zadovoljstvo.

Ministar Marić naglasio je veliki angažman načelnika i gradonačelnika da se državna imovina na razini Varaždinske županije stavi u funkciju. Kazao je da će država izaći u susret tim projektima i da će stavljanjem u funkciju državne imovine doći do daljnjeg razvoja gospodarstva na lokalnoj razini. I on i Stričak istaknuli su pozitivan primjer vojarne u Optujskoj ulici i povratak vojske u Varaždinu koji je važan i s gospodarskog i sigurnosnog aspekta.

Domaćin i načelnik Općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški, izrazio je zadovoljstvo što su ministri stigli u Gornji Kneginec, jednu od najrazvijenijih općina u županiji koja ima jednu od najjačih poduzetničkih zona u regiji. Upoznao je ministre s gospodarskim rezultatima Poduzetničke zone Kneginec, dok su ministri govorili o skorim zakonskim izmjenama koje će donijeti novi zamah u daljnjem razvoju zona i lokalnog gospodarstva te olakšavanju u dovođenju novih investicija.

Galerija slika