Druženje povodom Međunarodnog dana žena u Lepoglavi okupilo žene svih generacija

V.V. | 14.3.2018. u 12:15h | Objavljeno u Aktualno

Forum žena SDP-a Lepoglave i ove je godine, po 21. puta obilježio Međunarodni dan žena prigodnim veselim druženjem za sve žene Lepoglave. Zaslužile su naše sugrađanke svojih par sati opuštanja, bezbrižnosti i zabave, a u punom restoranu “Ivančica” ove ih se subote 10. ožujka okupilo čak dvjestotinjak.

Najbrojnije su bile radnice iz lepoglavskih tekstilnih tvrtki koje redovito ne propuštaju priliku za druženje, a njima su se pridružile i brojne druge vrijedne radnice čineći tako samo druženje zaista simboličnim prema ženskim pravima koja obilježavamo povodom Međunarodnog dana žena. Ono što pak posebno veseli jest činjenica da je nemali broj žena na druženje stigao u vlastitom aranžmanu što je svakako znak kako je ovo druženje zaista za sve žene Lepoglave, odnosno da našim Lepoglavčicama treba više takvih organiziranih okupljanja, susreta i druženja.

Čestitke je ženama za njihov dan uputila predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar naglasivši kako je emancipacija žena daleko bolja nego prijašnjih godina, ali i da borba još uvijek traje.

– Večeras pustimo stranačka opredjeljenja i politiku, večer ste bitne samo vi, jer sve smo mi žene, nevažno koja boja dominira. Ovo je večer u kojoj zaboravite na brige oko djece, muževa, šefova, kućanskih poslova i svih drugih sitnica koje vas more, ali ne zaboravite, svaki je dan bitka za ravnopravnost spolova i upravo zbog svih tih razlika koje muškarci rado spominju, da smo slabiji i nježniji spol, da smo krhke i blage, popustljive i da nemamo autoriteta, baš zbog toga potrebno je dokazati im suprotno. Svih ovih godina prikupljali smo donacije  i različite ljude uveseljavali poklonima, zato smo ove godine odlučili učiniti nešto da vam zahvalimo na darežljivosti proteklih godina i proslaviti ovaj dan bez donacija, već ćemo mi nagraditi vas – kazala je Ružica i pozvala gošće na ugodno druženje bez svakodnevnih briga i pitanja o ručku, ocjenama u školi i šefovoj dobroj volji.

Kao što je to običaj ovog druženja, i ove se godine prikupljao dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe. Lepoglavske su žene tako svojim donacijama ove godine pomogle rad Udruge „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim teškoćama čija je predsjednica Ljerka Rogina na kraju večeri primila donaciju od 1.966 kuna koje će biti korištene za unapređenje rada udruge.

- Bila je ovo predivna večer s Forumom žena SDP-a Lepoglava i sve čestitke na dobroj organizaciji. Hvala svim prisutnim ženama na donaciji koja će uvelike pomoći našoj udruzi – kazala je predsjednica Udruge „Ivanečko sunce“ Ljerka Rogina.

Što se pak tiče samog druženja, bilo je tu i plesa i zabave i pjesme, ali i dobrih djela za druge žene. Kao što to žene znaju – jednim potezom učiniti dvije korisne stvari, uz zabavu nisu propustile i međusobno se darivati pa su, kao i svaki puta do sad, Forumašice zahvaljujući sponzorima s područja Grada Lepoglave i šire, imale  pregršt nagrada tokom cijelog druženja, a posebno se darivala svaka sudionica večere tradicionalnim - karanfilom.

U onom zabavnom programu večeri, s nestrpljenjem se čekalo proglašenje najsimpatičnije i najstarije dame večeri kao i miss plesa. U velikoj konkurenciji, kao pobjednice proglašene su Baka Nadalina iz Ivanca kao najsimpatičnija dama te Jana Kolenko iz Lepoglave kao najstarija dama dok je titulu miss odnijela Mirjana Škalac.

Velik uspjeh ovogodišnjeg druženja dodatno je motivirao lepoglavske Forumašice da nastave okupljati žene s lepoglavskog područja kako bi zajedno radile ne samo na solidarnom druženju već i na promociji uloge žena u lokalnoj zajednici.

Označeno u