Druženje Mladih HNS-a u Vinici i Cestici uz Palačinkarenje i Piknik na Dravi Foto: HNS Varaždinske županije

Druženje Mladih HNS-a u Vinici i Cestici uz Palačinkarenje i Piknik na Dravi

Varaždinske vijesti | 12.6.2019. u 08:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Proteklog vikenda održano je Palačinkarenje u općini Vinica, a ideju u djelo dvije godine provode Mladi HNS-a Vinice.

- Palačinke su i danas mnogima omiljena slastica, a sve popularnije su i američke palačinke. Iako je teško odrediti kada su i kako nastale palačinke, pouzdano se zna da su slične slastice jeli stari Grci i Rimljani. Ova je slastica već stoljećima omiljena u mnogim kulturama. Palačinke se smatraju drevnom hranom, riječ palačinka u spisima se pojavljuje 1430. godine, a najbolje palačinke su na Vinici, kada ih rade spretne ruke mladih HNS-a Vinica uz pomoć članica i članova Podružnice HNS-a Vinica - priopćili su iz županijske organizacije HNS-a.

Početkom mjeseca u općini Cestica organiziran je tradicionalni „Piknik na Dravi“, kod ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Domaćin je bila Podružnica HNS-a Cestica uz pomoć članica i članova Mladih HNS-a iz Cestice.

Sva ova druženja podržali su potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić te drugi gosti.

– Okupljanje članova i simpatizera prilika je da u neformalnom druženju razgovaramo o potrebama i mogućnostima koji doprinose boljem standardu i kvaliteti života žitelja Varaždinske županije. Svakako moram pohvaliti mlade HNS-a koji se aktivno uključuju u sve segmente političkog djelovanja – istaknuo je Alen Leverić.

mladi_hns_vinica_1.jpg

mladi_hns_vinica_2.jpg

mladi_hns_vinica_3.jpg

mladi_hns_cestica_1.jpg

mladi_hns_cestica_2.jpg

mladi_hns_cestica_3.jpg