Domu za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište Sveti Nikola" donacija Ženske inicijative HNS-a

vv / hns | 11.3.2018. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno

Ženska inicijativa HNS-a Varaždin predala je na Međunarodni dan žena donaciju Domu za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište Sveti Nikola" Varaždin. Štićenice Utočišta razveselile su organiziranom posjetom frizerskom salonu, laptopom za najmlađe te slatkišima, igračkama, slikovnicama, voćem i jaglacima.

Donaciju je predala predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin Andreja Blazinarić.

-Ženska inicijativa HNS-a Varaždin izuzetno cijeni i podupire predan, nesebičan rad Utočišta. Želja nam je da žrtvama, zbog situacije koja ih je snašla zajedno s djecom, barem malo olakšamo boravak u sigurnoj kući te da se s lakoćom i bez straha što prije vrate životu bez nasilja. Od srca hvala svim članicama Ženske inicijative HNS-a Varaždin, Mladima HNS-a Varaždin, Predsjedništvu HNS-a Varaždin i svima koji su sudjelovali u donaciji. – istaknula je Blazinarić.

Predaju donacije podržali su i predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin Mario Sambolec, zamjenik predsjednika Enriko Parlaj te predsjednica Mladih HNS-a Varaždin Petra Bakšaj.

-Ženska inicijativa HNS-a ovom donacijom, koju je podržalo cijelo Predsjedništvo HNS-a Varaždin, želi ukazati na problematiku obiteljskog nasilja. Hrvatska narodna stranka ne tolerira i osuđuje svaki oblik nasilja. Želim se zahvaliti ravnateljici gospođi Ireni Mađarić i djelatnicama Utočišta na njihovoj požrtvovnosti i radu sa žrtvama obiteljskog nasilja. Siguran sam da će članice i članovi HNS-a i ubuduće sudjelovati u ovakvim akcijama. – rekao je Sambolec.